Szilveszteri körkép

spot_img

Egy enyhébb szilveszteri kilengést követően, a Bitcoin $3700 környékén látszik stabilizálódni. 

Az elmúlt 24 óra legfontosabb, az árfolyamok mozgását befolyásoló hírének a Bakkt újabb csúszását tekinthetjük, bár ez is inkább csak egy bejelentés bejelentése volt, mert a konkrét dátumról csak később fognak tájékoztatni minket. Ezzel a közeljövő legjelentősebb eseménye, az Ethereum 14-én érkező Constantinople forkja lehet, ami után 50%-kal fognak csökkenni az Ethereum bányászok munkájáért járó blokk jutalmak.

A fork bejelentése óta az ETH/USD több mint 80%-ot erősödött és nem kizárt, hogy annak lezajlása előtt ismét emelkedő pályára áll. Ugyanakkor a tulajdonosok számára most nem jár előnnyel az ETH birtoklása, hiszen inkább egy szoftver frissítésről, nem pedig egy airdrop jellegű, ingyen tokeneket osztogató forkról van szó.

De ha az esetleges emelkedésről le is maradnánk, érdemes lehet felkészülni a forkokat rendszeresen követő árfolyam zuhanásra. Az esésből közvetve tokenjeink eladásával, közvetlenül pedig shortolással is profitálhatunk, amire többek között az XTB oldala is lehetőséget teremt.

A Bitgur piaci kapitalizáció alapján készített térképe szerint, az alábbi eredményekkel zárult a 2018-as esztendő. A kép alsó-középső részében látható, egyetlen zöld pöty, egy ismeretlen és jelenleg inaktív kriptopénzt, az Unity Ingot-ot jelöli. További érdekesség az is, hogy a Binance BNB tokenje csak 30%-ot veszített az értékéből, amivel messze jobb teljesítményt nyújtott a nagyoknál.

A Bitcoin elmúlt évekbeli mélypontjai:

  • 2012: $4
  • 2013: $65
  • 2014: $200
  • 2015: $185
  • 2016: $365
  • 2017: $780
  • 2018: $3200

Ez történt még:

Adók, adók, adók:
Franciaországban mától 30%-os adót kell fizetni a kriptopénzekből származó bevételek után. Ezzel a korábbi 36%-os kulcsot csökkentették, az ingatlanokat leszámítva minden egyéb tulajdotárgyra vonatkozó, egységes 30%-ra. Ugyancsak mától indul el az a rendszer, ami 4000 francia dohányboltban teszi lehetővé a kriptopénzek vásárlását

Bevezetik a bitcoin vásárlást a francia dohányboltokban

Lengyelországban pedig szintén mától válik hatályossá, a kriptopénzek hagyományos valutára váltásakor fizetendő 19%-os adókulcs.

Samsung Wallet:
A Samsung Egyesült Királyságbeli kirendeltsége, a két ünnep között levédette a “Samsung Crypto Wallet” márkanevet.

Díjátadó:

A Coindesk, az olvasók szavazatai kihírdette 2018 legbefolyásosabb kriptós személységének névsorát. A versenyt a Binance igazgatója CZ nyerte meg, de a listán szerepel Nouriel Roubini közgazdász is, aki minden lehetőséget megragad a kriptopénzek negatív színben történő bemutatására. Nem konkrét személyként,de ugyancsak helyezést ért el “az álomvilágban élő” Ripple/XRP hívők tábora, a Ripple Army is.

Unatkozó kereskedők:

A japán tőzsde honlapja szerint, a helyi kereskedők közül egyre többen keresik a lehetőségeket a kriptopénz tőzsdéken. ahol az ingadozások miatt sokkal nagyobb profitra tehetnek szert a traderek. A Forex piacról így átvándorló tőke, már kimutatható a tőzsde statisztikáiban is.

Készen állunk?

A Bitcoin.com oldalán jelent meg egy érdekes cikk arról, hogy bár a kriptopénzek megoldást jelenthetnek a kormányok és pénzintézetekkel szembeni bizalmatlanság problémájára, azok infrastruktúrája jelenleg még képtelen lenne kezelni, egy esetleges szélesebb körű elterjedéssel járó terhelést.

A 2017-es év végén tapasztalt, olykor napokig torlódó és rendkívül drága tranzakciók arra figyelmeztetnek, hogyha egy kritikus pillanatban a kriptók nem állnak majd készen a tömegek kiszolgálására, azok akár azonnal hátat is fordíthatnak ennek a szektornak, hogy egy jobb és megbízhatóbb megoldást találjanak maguknak.

Érdemes rá odafigyelni:

A Stellar Lumens árfolyama egy olyan zónába érkezett, melyről 2018-ban több ízben is, 50%-os emelkedéssel rugaszkodott el, a villámgyors nemzetközi tranzakciók lebonyolítására specializálódott token.

A Stellar egyike annak a 30 kriptopénznek, melyek hamarosan felkerülhetnek a népszerű brókerm a Coinbase kínálatába is.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img