1000 dollárnyi BTC-t rejtett el festményén egy francia művész

spot_img

Bizonyára sokan hallottak az elmúlt hetekben, az óév utolsó időszakában, Franciaországban kirobbant utcai zavargásokról. Az adócsökkentést, általános reformokat követelő úgynevezett “sárgamellényesek” hazai szemmel elképzelhetetlen pusztítást végeztek Párizs utcáin, kirakatokat törtek, autókat gyújtottak fel, még rendőrautókat és egyéb hatósági járműveket is alaposan megrongáltak.

Mostanra csitulni látszanak az indulatok, a mélyen húzódó társadalmi és gazdasági feszültségek, problémák azonban távolról sincsenek még orvosolva. Talán éppen ezért döntött úgy egy művész, hogy elrejt 1000 dollárnak megfelelő BTC-t új alkotásában, hogy pontosan miként, az nagy kérdés.

Pboy korábbi alkotása, mely szintén rendszerkritikus.

Elmondása szerint egy rejtvény van elhelyezve a képen, a sárgamellényesek diadalittas vonulását bemutató alkotást szemlélve kell keresnünk a megoldást, melyre csak és kizárólag a helyszínen lelhetünk rá, nem elég a “vászonként” szolgáló falfelület fotóit a távolból nézegetnünk.

Pascal Boyart, a művész elmondása szerint a 0,28 BTC-hez ráadásul azóta valaki még hozzá is tett, ezzel tovább növelve a szerencsés, vagy okos megfejtő jutalmát. Nem véletlen a kirptopénz alkalmazása, “Pboy” korábban égő euró bankjegyeket is festett, a fennálló állam- és gazdasági renddel szembeni ellenérzéseit fejezi ki a fiatal alkotó ezzel a fogással is.

Mindenesetre álljon itt a falfestmény HD fotója is, hátha valakinek mégis sikerül megfejtenie a rejtvény, szerkesztőségünk azt sem tudja, hogy hogyan induljon el a kincsvadászaton.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img