A SEAT is blokklánc termék fejlesztésébe kezd

spot_img

Ipar 4.0 stratégiája részeként a spanyol autógyártó csatlakozott az Alastria konzorciumhoz. A 70 innovatív spanyol nagyvállalatból álló hálózat célja a blokklánc technológia fejlesztése, és újabb, ipari és gazdasági célú felhasználási lehetőségeinek kutatása. A csoportnak olyan nagyágyúk a tagjai, mint a nemzetközi porondon is jól ismert Banco Santander, BBVA (Spanyolország második bankja Baszkföldről), Telefónica, Repsol és az Accenture.

Az együttműködés részeként a SEAT pénzügyi terület számára fejleszti a blokklánc technológián alapuló terméket, meglévő folyamatainak optimalizációjára és ellátási lánc menedzsmentre fogják első körben alkalmazni. Nem túl meglepő módon, a SEAT elnök még azt is lenyilatkozta, hogy meg van győződve róla, “a blockchain technológiának fontos szerepe lesz a jövő világában”. #neszesemmi

Mindeközben azért a SEAT és a Telefónica megkezdte a termék megvalósíthatósági tanulmányának munkálatait, mely az említett ellátási lánc felügyeletben és kezelésben fog segíteni a SEAT  főhadiszállásán, a Barcelona közelében található martorelli gyárban dolgozó szakembereknek.

1990 vége óta a SEAT részvényeinek 99,99%-a a Volkswagen csoport tulajdonában van. A közelmúltban több nagy autógyártótól érkeztek hírek arról, hogy fejlesztéseket kezdtek blokklánc irányba: Múlt hónapban a GM adott be szabványt önjáró autók biztonságos adatkezelésével kapcsolatban, a Porsche pedig (szintén VW leányvállalat) 176 millió dollárral növeli a blokklánccal és mesterséges intelligenciával foglalkozó startupokat célzó befektetéseit a következő 5 évben. A BMW az a Kripto Akadémia a medve időszak egyik favoritjával, a VeChainnel dolgozik együtt.

A VeChain azért már jóval előrébb jár a megvalósíthatósági tanulmány szakasznál. A projekttel kapcsolatos fejleményekről pont múlt héten számoltunk be, látványos eredeményei okán a medve időszakban (átlagolva) épített portfólióban sokaknál stabil helye van. VeChain a Binance tőzsdén érhető el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img