Sült hússal keres bitcoint a kenyai vállalkozó

spot_img

A BBC számolt be még tavaly októberben egy talpraesett kenyai vállalkozóról, aki különböző sült húsokat árul, méghozzá bitcoinért. A Betsy néven ismert hölgy a nemes egyszerűséggel “Betsy’s Place” névre keresztelt vendéglátóhely tulajdonosa, az egyik specialitása a “nyama choma”, kecskehús barbecue, a helyiek nagy kedvence.

“Bitcoin úttörőnek tartom magam.” Beatrice Wambugu, étteremtulajdonos

Bitcoin pionírnak tartja magát a fiatal vállalkozó, az afrikai ország fővárosától, Nairobitól 150 km-re található Nyeri-ben él és dolgozik. Még csupán maroknyi elfogadóhely van az országban, ennek ellenére Betsy a BTC mellett még dash-t is elfogad, mindent a kedves vendégért címszóval.

“A világ egyre globalizáltabb, az én éttermemnek is így kell tennie. A világ különböző pontjairól sok különböző vendégem van, ezért fogadok el kriptopénzeket”. -Betsy Wambugu

Maga az étterem is a bitcoinnak köszönhető, hiszen Betsy két éve kezdett el vele kereskedni, a nyereségiből megvett egy kétemeletes hotelt, ebből született a Betsy’s Place. A mustársárgára festett épület eltéveszthetetlen, ráadásul jó helyen is van, a város egyik forgalmas útja mellett.

Kezd egyfajta “oktatási központtá” is válni az étterem, hiszen nem csak a remek ételek miatt jönnek az érdeklődők, hanem azért is, hogy Betsy-től tanuljanak a kritpopénzekről.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img