Cryptos: TV sorozat a blokklánc világáról

spot_img

Bizonyára fontos mérföldkő egy terület, jelenség életében, ha TV sorozat készül belőle, ezzel is jelezve: nagy súlya van a dolognak. Így volt ez a drogüzlettel is, hiszen elkészült a Narcos, most rajtunk a “világ szeme”, jön a Cryptos. A háttérben egy Amerikában jól ismert tévés, Kevin Connolly áll, aki korábban az Entourage című sorozattal tarolt a TV piacon.

A közelgő Cryptos története szerint egy maroknyi barát Hollywood könyörtelen viszonyai közepette elindít egy decentralizált filmes platformot, melynek segítségével a filmgyártás finanszírozása és a folyamat egésze hatékonyabban menedzselhető. A hírek szerint a Silicon Valley című sorozat hangulata áll legközelebb a készülő Cryptos-hoz, meglátjuk, mennyire lesz sikeres.

A Cryptos tervezett plakátja.

Annyi bizonyos, hogy a trailer alapján nem számíthatunk túl sok jóra, abban ugyanis gyakorlatilag nem történik semmi, csak BTC logók villognak, csodás városok felett elrepülő drónok felvételeit láthatjuk, a kötelező bikinis nők táncolnak és így tovább, csupa sallang, semmi konkrétum.

A műsor alkotói szerint kifejezett céljuk, hogy segítsék a kriptopénzek elterjedését, edukálják az embereket az új pénzügyi eszközökről. Elmondásuk szerint nagyon fontos hasonlóság van a kriptopénzek és a filmgyártás területe között, hiszen mindkettőnek jellemzője, hogy fiatalok azt mondják a “status-quo”-ra, hogy köszönjük, ebből nem kérünk, elindulunk a saját utunkon. Megvalósítjuk saját magunkat, nincs szükségünk rátok.

Ezt történt Satoshival és ez történik (állítólag) egyre több fiatal filmkészítővel: megelégelve a nagy filmstúdiók merev, kizsákmányoló rendszerét önállósítják magukat, saját szakállukra kezdenek el filmeket gyártani. Az mindenesetre biztos, hogy egy jó alaptörténet még nem garancia a minőségi sorozatra.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img