Miért nem reagált a piac az ETF kérelem visszavonására?

spot_img

Ahogy mi is beszámoltunk róla, a héten a chicagói határidős tőzsde, a CBOE és a benyújtó VanEck befektetéskezelő a SEC döntési határidejének lejárta előtt visszavonta a Bitcoin ETF kérelmét.

Mivel az ismert VanEck befeketéskezelő nyújtotta be a kérelmet, sokan hitték úgy, hogy ennek az ETF kérelemnek van a legnagyobb esélye az elfogadásra. A februári határidejű döntést ezért sok elemző várta és miután a héten kiderült a visszavonás ténye, a Bitcoin árától újabb zuhanást vártak.

A Bitcoin árfolyama viszont nem esett, január 23-án este a 3600 dolláros szintről csak néhány dollárt esett, majd újra egy kisebb emelkedésbe kezdett: 3650 dollárig ment el a következő napon. Jelenleg is a kettő között, 3625 dollár körül tanyázik.

A függőleges szürke vonal által jelzett 4 órás periódusban történt a visszavonás

Alex Krüger elemző erre két magyarázatot lát:

  • Olyan kevés befektetők érdekel már az ETF ügye, hogy a hír nem tudta érdemben megmozgatni a piacot
  • A piac már korábban beárazta a kérelem konkrét februári visszautasítását is, ezért a következő köztes időszakban akár egy nagyobb emelkedésre is számítani lehet.

A VanEck újra beadja majd az ETF kérelmet, amint az amerikai kormány leállásának vége lesz.

Még mindig jelentkezhetsz KriptoSuli Élő oktatásunkra, ahol bevezetést nyerhetsz a kriptopénzek világába és szakértőnkkel a kereskedés útján is elindítunk. A részleteket erre találod.

(CCN)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img