Oroszország bevezeti a blokklánc használatát az egyetemi vizsgákon

spot_img

Minőségellenőrzés és biztosítás céljával bevezeti a blokklánc technológia használatát Oroszország egyeteimein egy friss hír szerint. A Rosobrnadzor néven ismert orosz hatóság, mely a tudomány és az oktatás felügyeletét látja el döntött az újdonság használatáról, a legfontosabb, központi egyetemi vizsgák kapcsán.

A TASS orosz hírügynökség beszámolója szerint már az idei évtől él az új modell az Egyesített Állami vizsga kapcsán, ez a legfontosabb vizsgatípus az orosz felsőoktatásban. A bejelentést Sergej Kravtsov, a szövetségi szolgálat vezetője tette meg néhány nappal ezelőtt, elmondása szerint a vizsgalapok nyomtatása és szkennelése során lesz felhasználva egy blokklánc megoldás.

Nem ez az első alkalom, hogy az orosz állam az innovítv blokklánc technológiához fordul, éppen a múlt héten jelentette be szintén a Rosobrnadzor, hogy a gyémántok nyomonkövetéséhez is egy blokklánc applikációt fognak használni.

Oroszország mellett Kazahsztán is nyit az újdonságra, Astanában, az ország fővárosában szintén nemrég arról döntöttek, hogy a óvodai várolisták menedzselését blokklánc alapon fogják megtenni a közeljövőben.

Mindeközben Oroszországban a kriptopénzek szabályozására készülnek, már tavaly májusban a döntéshozók elé került egy tervezet, akkor azonban visszaküldték néhány módosítási igénnyel együtt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img