Baidu: Blokklánc operációs rendszer a dApp fejlesztés támogatására

spot_img

A kínai Google-ként is emlegetett Baidu elindította Baidu Blokkchain Engine (BBE – baidu Blokklánc Motor) névre keresztelt operációs rendszerét, melynek célja a decentralizált alkalmazások fejlesztésének egyszerűbbé tétele. A lépéssel az óriásvállalat a saját blokklánc-mint-szolgáltatás (BaaS) terméket kínáló felhő szolgáltatását igyekszik pozícióba helyezni, nagy eséllyel sikeresen.

A Baidu Cloud bejelentése alapján a BBE operációs rendszer nyílt forráskódú, és a cég AI, big data és felhő szolgáltatásokra fókuszáló technológiai stratégiának fontos része. Segítségével a decentralizált alkalmazások fejlesztése olyan egyszerű lesz, mint a hagyományos okostelefon appoké [az egyszerű?!], ráadásul kiküszöböli a meglévő infrastruktúra hiányosságait, mint az elégtelen számítási kapacitás, magas adattárolási költségek. A rendszer ráadásul olyan kiegészítő erőforrásokat is ajánl, mint a multi-chain és középszintű keretrendszerek, okosszerződés és dApp sablonok, valamint adatbiztonsággal és személyes adatok védelmével kapcsolatos ajánlások.

A bejelentésben egy remek dApp példát hoznak: blokkláncra épülő alkalmazás segítségével úgy követhető nyomon automatikusan vegyi anyagok szállítási története, hogy biztosan nem lehet belenyúlni az adatokba. Ha bármilyen probléma adódik a szállítási folyamat során, legyen az a csomagolással, a sofőrökkel, a rakodással kapcsolatos, azt a mérnökök a későbbiekben ki tudják küszöbölni. Még ha nincs is probléma, a folyamat eddig adatok hiányában lehetetlen optimalizációja lehetségessé válik.

Igen, szerintünk is

Tavaly szemptemberben jelentették be saját, XuperChain (super chain) blokkláncuk fejlesztését, melynek megvalósásához legalább 50 szabadalmat jegyeztettek be, és néhány saját szolgáltatásuk, mint a kínai Wikipedia, képek tulajdonjogát rögzítő Tuteng, vagy a tanulmányi bizonyítványokat tároló Baidu Huixue már ezt a blokkláncot használja.

Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img