Tőkét emel és terjeszkedik a Chainalysis

spot_img

A blokkláncok legtöbbje nyílt és megmásíthatatlan főkönyvként működik, amiben a tranzakciók ténye és adatai tárolódnak. A megfelelő módszerekkel és eszközökkel azonban ezek az adatok hozzákapcsolhatóak bizonyos személyekhez, csoportokhoz, vagy vállalatokhoz. Pontosan ebben utazik a Chainalysis nevű cég, akinek publikus elemezéseiből mi is gyakran dolgozunk.

Az amerikai vállalat arról ismert, hogy a hatóságok munkáját segíti, különböző bűnügyi, statisztikai elemző eszközeivel igyekszik minél több adatot begyűjteni és kapcsolati hálókat feltárni egy-egy kérdéses ügyben, főleg az illegális finanszírozás, a feketekereskedelem és pénzmosás területén.

A Chainalysis tavaly áprilisban lefolytatott egy 16 millió dolláros eredménnyel záruló privát befektetési kört. Ezúttal egy újabb tőkebevonásban 30 milllió dollárhoz jutott az Accel nevű tech startupokra specializált kockázati tőkés befektetési társaságtól.

Az Accel segítségével jutott tőkéhez a Facebook is, még abban az időben, amikor épp csak kikerült az egyetemi körökből. Rajtuk kívül még többek között a Dropbox, a Spotify, a SquareSpace, az Etsy és a Gofundme is részesült az Accel által biztosított pénzből és szakértői tevékenységből.

Az új erőforrás a terjeszkedést, technológiai fejlesztéseket és a vizsgálódások több kriptopénzre való kiterjesztését szolgálja majd.

A koppenhágai európai jelenlétüket Londonba is kiterjesztik, ahol új irodát nyitnak majd és az üzeti lehetőségek kibővítésének reményében. A Chainalysis lépéselőnye, hogy 2014-es megalakulásuk óta lemezgetik a blokkláncok adatait és az erre szolgáló KYT (know your transaction) és Reactor szoftverüket szeretnék kibővíteni egy stabilcoinokra specializált modullal, amiben a Paxos-szal és a TrustToken-nel működnek együtt. Ezen kívül az adatelemzési szolgáltatásukat is kibővítik, hogy minél több, a jövőben induló kriptopénzről alapvető információkkal szolgálhassanak.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img