Coinmama hack: 450 000 ügyfél adatai szivároghattak ki

spot_img

Bár a Coinmama nem tartozik a legnagyobb váltók közé, oldaluk egy időben ideális választás volt a Bitcoinnal még csak ismerkedők számára, mert $150-os értékhatárig, személyes dokumentumok beküldése nélkül is lehetőséget biztosított a bankkártyás vásárlásra.

A tőzsde most levélben értesítette felhasználóit, hogy 450 000 ügyfelük titkosított formában tárolt email címeit és jelszavait lophatták el tőlük. A hacker ugyanaz a személy lehetett, aki korábban már 24 weboldal feltörésével, 750 millió felhasználói fiókhoz szerezett hozzáférést. Az erről szóló beszámolók szerint, a feltört weboldalak mindegyike ugyanazt az adatbázis kezelő szoftvert használta és egy ebben lévő biztonsági rés adhatott lehetőséget a támadásra. Ezen weboldalak egyike volt a Coinmama is és bár még nincsen arra utaló jel, hogy az így megszerzett adatokkal bárki visszaélt volna, mi mégis azt tanácsoljuk, hogy az esetlegesen ott tárolt értékeiteket utaljátok ki egy általatok felügyelt tárcába.

A héten egyébként a legbiztonságosabbnak tartott platform, a Coinbase is $30 000-os jutalmat adott annak a fehér kalapos hackernek, aki egy kritikus hibát fedezett fel a tőzsde rendszerében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img