Így szavaztok ti: az olvasók véleménye a piacról, a jövőről, meg mindenről

spot_img

Tavaly decemberben és januárban is elég sok szavazást tartottunk egy-egy cikken belül itt a Kripto Akadémián. Úgy gondoltam, miért is ne osszuk meg ezek eredményeit pont veled, az olvasóval. Lássuk, mit gondol a kriptovilágról, mire számít a 2019-es évben és mit vár az árfolyamoktól a Kripto Akadémia közössége.

Mit hoz 2019 a piacon?

Az év eleje a jóslások, a találgatások, a remények és az előrejelzések ideje. Na persze a kriptopiac ebben a tekintetben az év többi részében is rendszeresen szállít elképesztő jóslatokat ugyanúgy, mint gyászközleményeket. De mit gondol a közösség? Még decemberben írtunk ki egy szavazást arról, hogy szerinted mit hoz a 2019-es év a piacon. A 222 szavazat így oszlott meg százalékosan:

Melyik kriptopénz hozza majd a legnagyobb megtérülést 2019-ben?

Közel 500 szavazat érkezett, de titkos favoritokra csak a kommentmezőben bukkantunk, ha erre vagy kíváncsi érdemes szemezgetni ennek a cikknek a kommentjei között. Itt többen is említették a VeChaint, az ICON-t és a Bitcoin Greent is. A kiszemelt nagy haszonnal kecsegtető kriptopénzek egyébként elég jól tükrözik a tőkekapitalizációs listát. A szavazó kettő választhatott, íme, az eredmények:

Mi lesz a bitcoin legmagasabb értéke 2019 során, dollárban kifejezve?

Ez itt a nagy kérdés. A Kripto Akadémia olvasótábora leginkább a 10.000 dollár felé hajlott, erre szavaztak a legtöbben (21%). A 15.000 dolláros árfolyam futott be a második helyre (15%). Én ezt józan optimizmusnak könyveltem el. Lássuk az adattudósok szakértelmét megszégyenítő módszertannal készült grafikonomat. Függőleges tengelyen az árszint, vízszintesen a közösség szavazatainak százalékos megoszlása látható, csökkenő sorrendben.

Mi a terved 2019-re?

Valamennyire árnyalja a képet, hogy egyszerre három lehetőségre is lehetett szavazni, de az eredmény elég világos: az olvasók negyede HODLER, negyedüket a kereskedés vonzza. A tervek maradék ötven százalékából a sztékelés és a bányászat nagyobb szeletben veszi ki a részét. Az ICO-k és a hagyományos piacok kevés olvasót érdekelnek ill. fognak érdekelni 2019-ben. Az „elkezdek, megtanulok bányászni” válaszlehetőség végzett az utolsó helyen 4 szavazattal, meglepően kevés kezdőt vonz ez a szegmens.

Tárcádban vagy tőzsdén tartod a kriptopénzedet?

Egyszerű kérdés, egyszerű válaszok.

Mi lesz a BTC szerepe a jövőben?

Megosztó téma, rengeteg elképzelés kering az éterben a Bitcoin jövője kapcsán, több mint 500 olvasó szavazott a kérdésre. Általában két irányzat a domináns, az egyik arról szól, hogy a jövőben fizetőeszközként használják majd a Bitcoint, a másik szerint egyfajta értéktároló, értékmegőrző, ún. “digitális arany” lesz belőle. Bár mi is ezek mentén írtuk ki a szavazást, egy harmadik lehetőségre is elég sokan szavaztak.

Melyik érzelmi ponton áll a piac a jól ismert buborék grafikonon?

Ez egy elég szaftos kérdés, emiatt is hagytam a végére. Valószínűleg mindannyian ismerjük a híres piaci buborékok pszichológiáját ábrázoló grafikont. Amikor az év vége felé azt kérdeztük, hogy melyik érzelmi ponton is áll a piac ezen a grafikonon, a válaszadók legtöbbje a „depresszió” fázist jelölte be. A „düh” is szép számmal kapott szavazatot, amíg a pozitívabb érzelmek vajmi keveset: 15-en érezték úgy, hogy már a remény szakaszában vagyunk. A lenti grafikonon a hagyományos buborék ábrázolás az egyes szakaszokra igazítva látható. Összesen 223-an szavaztak.

Köszönjük mindenkinek aki valaha szavazott!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img