Felhős biztonsági mentés a Coinbase Walletben

spot_img

A világ legnépszerűbb kriptopénz brókere, az amerikai Coinbase blogbejegyzésben jelentette be, hogy az okostelefonos Coinbase Wallet app tárcáinak privát kulcsait közvetlenül és biztonságosan menthetjük a felhő tárhelyünkre.

A bejegyzésben kifejtik, hogy a tárca segítségével a felhasználók a nyílt pénzügyi rendszer minden előnyét élvezhetik, azonban ez felelősséggel jár: A wallet használatával egyedül a telefonon tárolt privát kulcsokkal férhet az ember a blokkláncon tárolt javaihoz. A legjobbakkal is előfordulhat, hogy elvesztik vagy ellopják tőlük a telefonjukat. Ha véletlenül ugyanez az ember elfelejtette a 12 szavas helyreállító karaterláncát felírni, vagy nem tudja hol tárolja, kész is a baj, a kriptopénzeinek a telefonnal együtt lehet búcsút mondani.

A felhős biztonsági mentéssel a helyreállító lánc titkosított változata tárolható a telefonunkról közvetlenül elérhető Google Drive vagy iCloud felületeken. Az app AES-256-GCM titkosítást használ, a helyreállítás csak az app jelszó ismeretében lehetséges, illetve a telefon elvesztése esetén még természetesen a felhő szolgáltatáshoz is hozzá kell férnünk az új eszközön. A Coinbase állítása szerint ők a folyamat során soha nem férnek hozzá a javainkhoz, míg a felhőbe már a titkosított karakterlánc kerül, amivel nem sokra megy egy olyan támadó, aki nem fér a telefonunkon lévő Coinbase Wallet apphoz.

A funkció használata nem kötelező, de használata esetén is érdemes magunknak is felírni a karakterláncot és víztől, naptól védett helyen tárolni. Fontos infó, hogy a Coinbase app és a Coinbase Wallet két különböző alkalmazás: Az előbbit kerekedésre érdemes használni, itt a javainkat a cég tárolja, a Wallet esetében mi magunk tároljuk a kulcsainkat.

Te használnád?

A közösség reakciója vegyes volt, de általánosságban, főleg a titkosítás és a felhasználói élmény javulása miatt, pozitív. Többen érveltek azzal redditen és twitteren, hogy a leggyengébb láncszem nem a felhő szolgáltató lesz, hanem az appban megadott gyenge vagy máshol is használt jelszó. A hackerek számára valószínűleg nem éri meg az erőfeszítést ezért Google fiókokat törögetni, ha csak nem célzott támadásról van szó egy-egy komolyabb mennyiség megszerzése érdekében.

Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img