Az Apple is a blokklánc felé kacsintgat

spot_img

A világ egyik legnagyobb hardver- és szoftvergyártója, a nemrég a világ legnagyobb vállalatává vált Apple is közeledik a blokklánc technológia használatához, méghozzá egy kitüntetett cél érdekében. A telefonokban és laptopokban használt ásványi anyagok beszerzése körüli etikai aggályokról van szó, ebben siethet a cég segítségére a kriptopénzek mögötti megoldás.

A “Conflict minerals report” címen a SEC-hez beadott jelentésükből derült ki, hogy érdeklődnek a blokklánc iránt, sőt, már felhasználási területet is találtak. Tény és való, a jelentésben nincs egyértelmű kijelentés a blokklánc használata kapcsán, viszont több utalást is találhatunk az anyagban.

Érdekesség, hogy az Apple 2018 során az egyik támogatója volt a “Blockchain Guidlines of the Responsible Business Alliance’s Rsponsible Minerals Initiative (RMI) nevű kezdeményezésnek.

Nemrég a neves amerikai egyetem, a Massachusetts Institute of Technology közleményében úgy fogalmazott, hogy 2019 lesz az az év, mely során a blokklánc “földivé” válik, azaz elindul a széleskörű, hétköznapi elterjedés útján. Az Apple célja, hogy ellenőrzött, etikai nem megkérdőjelezhető forrásokból jusson hozzá az alapanyagokhoz, amikre szüksége van a gyártáshoz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img