A Coinbase tőzsdéje felvette az XRP-t

spot_img

Eljött a nap amire sokan vártak. A Coinbase a tegnap esti órákban bejelentette, hogy felveszi kínálatába a Ripple által kibocsátott XRP-t, aminek kereskedése a szolgáltató tőzsde platformján, a Coinbase.Pro-n már a mai napon elindulhat. Az XRP egyike volt annak a 30 kriptopénznek, aminek lehetséges listázását még tavaly decemberben jelentették be.

A Ripple már régóta dolgozott azon, hogy tokenjét bejuttassa az USA legnagyobb kriptopénz kereskedő oldalaira, A Bloomberg informácói szerint, korábban ezért egymillió dollárt ajánlottak fel a Gemininek, a Coinbase-nek pedig 100 millió dollár értékű XRP-t kölcsönöztek volna a kereskedés elindításához, de mind a ketten visszautasították az ajánlatot. Döntéseik mögött az amerikai szabályozó rendszer állhat, ami egyesek szerint értékpapír besorolásúnak minősítheti az XRP-t, ami csak sokkal szigorúbb keretek és újabb engedélyeztetési eljárások után tenné csak lehetővé annak forgalmazását. Adja magát a kérdés, hogy a Coinbase-nél tudnak-e már valami olyat, amit mi még nem. Elképzelhető hogy a Ripple-nek sikerült meggyőzni a hatóságokat a kedvezőbb besorolásáról?

Tegnap óta egyébként akár már forint ellenében is adott a lehetőség az XRP vásárlására. Magyarországon elsőként, a Coincash kezdte meg a tokenek forgalmazását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img