KPMG: a felsővezetők 48%-a arra számít, hogy 3 éven belül megváltoztatja cégüket a blokklánc

spot_img

A világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cége, a KPMG felmérést készített céges felsővezetők körében arról, miként látják a blokklánc szerepét a közeli jövőben. Tizenkét ország több mint hétszáz, globális tech cége kapta meg a kérdőívet, a válaszadók 66%-a felsővezető volt.

Az eredmények szerint 48%-uk látja úgy, hogy a blokklánc technológia három éven belül megváltoztatja azt, “ahogy az üzletmenet folyik” szervezetükben. A kérdésre adott pontos válaszlehetőségek közül a “valószínű”, illetve a “nagyon valószínű” válaszadásokból született a 48%-os eredmény.

27% látja úgy, hogy a blokklánc semmilyen változást nem hoz cégük munkájában, 24% nem nyilatkozott a kérdésben. Arra a kérdésre, hogy használni fogják-e a technológiát (eltekintve attól, hogy mekkora hatása lesz a működésükre), 41% válaszolta azt, hogy “valószínűleg” alkalmazni fogják. 28%-uk szerint nem valószínű a blokklánc használata, 31% nem adott egyértelmű választ a kérdésre.

Érdekesség, hogy a válaszadók 27%-a látja úgy, hogy az Internet of Things (IoT) lesz az egyik legfontosabb terület, ahol a blokklánc teret nyer a következő három év során. 22, 20 és 18 százalékot kapott ebben a témában a kereskedés, a kiberbiztonság és a szerződések területe.

A megkérdezettek 23%-a látja úgy, hogy a blokklánc növelheti egy cég hatékonyságát, ugyanakkor az is kiderült a kutatásból, hogy a valós, kézzelfogható business case-ek (konkrét üzleti példák) hiánya egyelőre kihívást jelent. Nemrég a Global Blockchain Business Council is végzett egy felmérést, eredményeik szerint az intézményi befektetők 40%-a gondolja úgy, hogy az internet megjelenése óta a blokklánc a legfontosabb technológia.

Szintén kutatást végzett nemrég a Globant, egy szoftvergyártó cég is, ennek eredményei szerint a cégek 64%-a tervezi, hogy blokklánc fejlesztésekbe kezd, ám csupán 46% kész arra, hogy már alkalmazza is a technológiát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img