Coinbase: elbocsátják a Hacking Team volt tagjait

spot_img

A Neutrino felvásárlásával szép kis PR katasztrófába kormányozta magát a Coinbase, melynek igazgatója tegnap végül bejelentette, hogy elbocsátják a korábban elnyomó kormányzatokat kiszolgáló Hacking Team tagokat.

Botrányba fulladt a Coinbase legújabb felvásárlása

Brian Armstrong nyilatkozatában a Coinbase által képviselt vállalati értékeire hivatkozott, melyek sajnos csak a botrány kirobbanása után váltak fontossá számukra. Mindeközben a tegnapi adatszivárgásról szóló hírek kapcsán ismét fellángolt az oldalon nyitott számlák törlését sürgető #DeleteCoinbase mozgalom, ami szintén egy kisebb felháborodás hullámot váltott ki.

Mint kiderült, az oldalon lévő fiókok törlésének feltétele, a regisztrációhoz tartozó számlák teljes kiürítése, ez azonban a 8 számjegyig osztható digitális valuták esetében korántsem olyan egyszerű. Ezeknél nagyon könnyen bent ragadhat néhány, más kripto- vagy fiat pénzre már nem váltható mikro össze (pl.: Satoshi), amit már külső számlákra sem lehet kiutalni, amira hivatkozva viszont a Coinbase nem teszi lehetővé a számla megszüntetését.

Ennek kijátszására született meg a #DeleteCoinbaseTrustChain, vagyis a Coinbase számlájukat beszüntetni kívánók bizalmi köre, akik most olyan Coinbase felhasználókat keresnek, akiknek átutalhatják utolsó megmaradt Satoshijaikat (a platform számláin belüli utalások esetén nincsenek a minimálisan küldhető összegre vonatkozó megkötések).

Ha ti is törölnétek fiókotokat, vagy éppenséggel szívesen fogadnátok másoktól a bent ragadt pénzüket tartalmazó mikro tranzakciókat, akkor ezen a twitteres hashtagen csatlakozhattok a párbeszédbe.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img