ABBC Coin: +1000% Pump&Dump a 24. helyen?

spot_img

Január elseje óta közel tízszereződött az ABBC Coin árfolyama, mely a mai napon a 24. helyet foglalja el a kriptopénzek kapitalizációs listáján. Az ABBC ezzel megelőzte a VeChaint, a BAT-ot, de érthetetlen módon még a Dogecoint is.

ABBC Coin árfolyamának alakulása január eleje óta

Fenntartható-e ez a növekedési ütem, van-e potenciál a kriptopénzben? Rögtön az elején le is lövöm a poént: Nem és nem valósznínű.

Egy ilyen varázslatos karriert befutó üstökösnél a weboldalt, GitHubot (ahol a nyílt projektek fejlesztését és aktivitását lehet nyomon követni), YouTube-ot és közösségi csatornákat legalább érdemes ellenőrizni, mielőtt a brutális ütemű emelkedés hatására, dollárjeleket szóró szemmel a pénztárcánk után nyúlnánk.

A weboldal tanulsága szerint saját tárca appal rendelkeznek, mely több kriptopénz tárolására (ABBC,BTC,LTC,DASH,ETH,QTUM) alkalmas és melynek praktikus de biztonságos használatát az arcfelismerés biztosítja. A jövőben 20 további kriptopénz tárolására tennék alkalmassá a tárcát. A Google Play-en 10.000+ letöltés mellett viszonylag sok és jó értékelésük van, utolsó frissítés idén januárban volt. A letöltések magas száma valószínűleg egy korábbi airdophoz köthető. Az arcfelismerés több helyen is előkerül, mint a projekt fő innovációja, mondván a felhasználók az arcukkal férhetnek a tárcáikhoz és így tradelhetnek vagy fizethetnek online, jelszavak körülményes beírogatása nélkül. A CEO bemutatkozása szerint 81 országba fogják eljuttatni a megoldásaikat és “valóban a vezető blokklánc specialistákká válnak.” Az elméletileg PoW ABBC Coin bányászható is, a weboldal önmagát adja meg letöltési forrásként, de sem itt, sem máshol nincs ebben a témában több infó. Az explorer itt érhető el.

Az ABBC projekt GitHubján 0 történés és 0 csapat látható, az viszont kiderül, hogy Fehéroroszország fővárosa, Minszk a csapat székhelye. A weboldalon bemutatott csapat a pénzügyi részlegen kívül főként arab és indiai nevű emberekből áll, illetve a CEO is dubajiként mutatkozik be.

A YouTube szerencsére szolgál gyöngyszemekkel: 600 megtekintésnél járó videójukban Karib-tenger Kalózai csatajelenet alá illő zenével tudatják a nagyérdeművel, hogy egy nap alatt 9 tőzsdén listázzák a projektet. Ezek olyan iparági húzónevek (nem), mint dragonex, coinbene, sistemkoin, bitforex vagy ooobtc. Ugyan elméletileg minszki a székhely, mégis random dubaji rendezvények videói szerepelnek a csatornájukon néhány száz megtekintéssel.

Redditjükön, úgy, hogy az ICO elméletileg egy évvel ezelőtt zárult nagy sikerrel, 86 feliratkozó van. Összehasonlításként a hasonló kapitalizációjú Vechain subredditjét 54k+ érdeklődő követi. Összességében nem értem a projekt létjogosultságát, ez egy klasszikus pump&dumpnak tűnik, aminek a levét az utolsó hisztériában kis forgalmű tőzsdéken beugró befektetők fogják meginni. Érdemes távol maradni tőle.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img