Az anonoim kriptopénzek betiltását vetették fel a francia parlamentben

spot_img

Franciaország parlamentjének alsóházában a Pénzügyi Bizottság elkészült a kriptopénzeket taglaló jelentésével.

A jelentés bevezetőjében a bizottság elnöke, Éric Woerth figyelmezteti a törvényhozást arról, hogy bár a kriptopénzek innovatívak, de óvatosan kell bánni azokkal a fajtákkal, amelyek teljesen anonim pénzküldést tesznek lehetővé.

Egy teljes tilalom ötletét is felvetette, ahol a Moneróval, PIVX-el, Zcash-el és DeepOnion-nal példálózott. Ezek a kriptopénzek „szándékosan úgy lettek tervezve, hogy tulajdonosuk kilétének felfedését lehetetlenné tegyék” – mondta Woerth.

A bevezetőben szó esik még a csalásokról, az adóelkerülésről, a pénzmosásról, az energiafogyasztásról és arról, hogy ezeket el kell kerülni, meg kell akadályozni és erre nemzeti és nemzetközi szabályozás is szükségeltetik.

Maga a jelentés egyébként három nagy egységének az első része a kriptopénzek természetével és gazdaságával foglalkozik és azzal, hogy milyen paradigmaváltással kecsegtetnek a kriptopénzek, kriptoeszközök a monetáris politika terén. A második rész jogi és adózási kérdéseket tárgyal és arra keresi a választ, hogy mi lenne a megfelelő szabályozási keretrendszer Franciaország számára. A harmadik fejezet már a bankolási, befektetési és gazdasági kérdéseket vesézi ki, ahol hansúlyoz szerepet kap a befektetők védelme – pontosabban annak hiánya.

 

◆ Ismerkedj meg a Binance-szel, ahol a legnagyobb likviditás és biztonság vár!

◆ Ezen a tőzsdén a shitcoin mennyország vár!

◆ Itt találhatsz olyan ‘kincseket’ melyek potenciális Binance listázás előtt állnak!

◆ Csekkold a Brave böngészőt, mely BAT tokennel jutalmaz ha aktívan használod azt!

◆ Tárold biztonságban kriptopénzed a Ledger Nano S hardver tárcával! Részletes bemutatást megtalálsz róla a videóink közt!

◆ Tanulj a legjobbaktól! Ismerd meg a grafikonok elemzését a tradingview platformja felhasználóitól!

◆ Érdekel a CFD-kkel és ETF-ekkel való kereskedés? Akkor az XTB lesz a kedvenc platformod hozzá!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img