Bitbond: Az első szabályozott értékpapír token kibocsátó Németországból

spot_img

A 2013-ban alapított német Bitbond megkapta a német Szövetségi Pénzügyi Felügyelő Hatóság (BaFin) engedélyét “digitális kötvények”, azaz értékpapír tokenek kibocsátására. Ezzel a Bitbond lesz az első cég a kontinensen, amely BB1 tokenjét legálisan kínálhatja STO, azaz Security Token Offering keretében.

A 3 nap múlva induló kibocsátás során a whitelistre feliratkozott befektetőket korábban az ICO-knál is látott kedvezményekkel várják. A Stellar blokkláncot használó BB1 token az értékesítés lezártával kerül a befektetők birtokába,  és negyedévenként 1% (évi 4%) oszalékkal, valamint a Bitbond bevételeinek 60%-ból osztott, így évente más-más mennyiséget ígérő kuponnal kecsegtet, melyet Stellar (XLM) formájában írnak jóvá. Mivel a BB1 digitális kötvényként funkcionál, 10 év után lesz a kibocsátási 1 euróra visszaváltható a cégnél, közben viszont nyilván lesz másodlagos piaca, ahol lehet majd adni-venni.

A cég évek óta működteti legálisan hitelezési szolgáltatását, melyekkel kis-és középvállalkozásokat céloznak világszerte. Állításuk szerint 165.000 regisztrált felhasználóval rendelkeznek, eddig összesen 15 millió eurónyi hitelt helyeztek ki 3200 ügyfél részére. Az ehhez szükséges BaFin engedéllyel 2016 óta rendelkeznek. A cég vezérigazgatója 2022-re 1 milliárd eurós hitelezési volumennel számol, a mostani STO során pedig 3-5 millió euro, de max. 100 millió euro bevonását tervezik.

Stellar/USD heti grafikon a Binance adatai alapján. Forrás: Tradingview rajzoló

A Stellar jópár Top10-ben található vetélytárssal szemben alig mozgott az utóbbi időben. Az utolsó 7 napban az LTC például 32% körüli mozgást produkált, míg a Stellar egy kisebb emelkedési és eladási hullám teteje és alja között “mindössze” 12% körül. A következő időszakban, ha a BTC marad oldalazásban, a Stellar is magához térhet hosszabb-rövidebb időre. A Stellar jelenleg +20%-ban jár az aljtól, míg a LTC esetében ez jelen állapotban +160%.

Kereskedéssel vagy kriptopénzekkel kapcsolatos infókért, tippekért és közös ötletelésért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához! Az XTB kereskedő platfom használatáról készített első videónkat itt találod, a kereskedési alapokat és tudnivalókat összefoglaló ingyenes e-bookjukat pedig itt érheted el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img