Stop megbízások a Revolutban, kriptopénzekkel is!

spot_img

A Revolut bevezette az „auto-exchange” vagyis az automatikus átváltás funkciót. Ez tulajdonképpen egy stop megbízás: megadsz egy célárat és a Revolut akkor váltja a forintodat euróra, amikor a piaci ár elérte célárat. Természetesen nem csak forint-euró vonalon működik, hanem a Revolut által támogatott összes valuta és kriptopénz között is (BTC, ETH, XRP, LTC, BCH).

A Revolut eddigi egyik legvonzóbb fícsöre az volt, hogy a hétköznapokon teljesen ingyenesen tudtál kedvező árfolyamon váltani, ezen most csavartak egyet az automata váltással, most lehetőséged van a forex piac alakulását a saját hasznodra fordítani.

A váltásnak vannak korlátai, bár kevés földi halandót érintenek: egy nap legfeljebb 30 megbízást adhatsz fel és kriptopénzből nem tudsz egy nap több mint 30 millió Ft-nál többet váltani. Ha olyan magas lenne a volatilitás, hogy a célár elérése és a megbízás teljesülése közötti apró időablakban 0,75%-nál nagyobb (kriptónál 5%-nál nagyobb), bármilyen irányú kilengés jelenik meg, a Revolut nem teljesíti a megbízást.

A funkció már elérhető a mobil alkalmazásból: Kezdőképernyőről a More > Rates > Actions > Auto Exchange lépésekkel tudod elérni.

 

A Revolutról részletesebben alább írtunk, sajnos azóta kiderült, hogy bizonytalan ideig elhalasztják a forint teljes támogatását.

Revolut: bemutató

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img