A pénzének felét kapta vissza a tévedésből 2100 ether jutalékot fizető ismeretlen

spot_img

Mi sem illusztrálja jobban, hogy a kriptopénzek egy jó ideig nem lesznek elterjedt fizetőeszközök, mint az a múltkori eset, amiben valaki tévedésből 75 millió forintot fizetett tranzakciós díjként egy utalással. Amíg a hagyományos pénzügyi rendszerben van rá törvények adta lehetőség, hogy a kezelőtől orvoslást kérj ha véletlenül egy jó környéken lévő három szobás újépítésű lakás árába került egy pillanatnyi tévedésed, addig a kriptóban ez a probléma egyelőre megoldatlanul áll.

A rekordösszegű tranzakciós díj rekordösszegű blokk jutalmat ért, amit a Sparkpool mining pool bányászott ki. Ők a világ második legnagyobb Ethereum bányászpoolja. Az óriási jutalék meglepte a Sparkpoolt is. Közölték, hogy ideiglenesen befagyasztották ennek a jutaléknak a kifizetését és várják a küldő fél megkeresését.

A küldő felbukkant, az e-mailben elmondta, hogy tévedésből állított be ilyen magas jutalékot és kérte az összeg visszautalását. Ő maga egyébként egy dél-koreai blokklánc vállalatnál dolgozott és elképzelhető, hogy a cég pénzét vesztegette el – bár erről konkrétan nem nyilatkozott.

A Sparkpool azonosította a küldőt: azt kérték tőle, hogy ugyanarról az Ethereum címről utaljon egy kis összeget, mint amiről az eredeti tranzakciót is indította. Ez sikerült és a Sparkpool megindította a „tárgyalásokat”. A tárgyalásba nem láttunk bele, de a vége az lett, hogy a Sparkpool a 75 millió forintot érő 2100 ETH felét visszafizetette, felét pedig a szokásos eljárásban szétosztotta a bányászok között.

A dél-koreai fickó az egészet egy újabb utalásba írt hálálkodó üzenettel köszönte meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img