Senki nem akar Bitcoin ETF-et mert nincs belső értéke

Megosztom

A SEC kérdezett, a publikum pedig válaszolt. A válasz pedig a címben olvasható.

Február elején a Bitcoin alapú ETF kérelem bevezetésének kapcsán az amerikai tőzsdefelügyelet megnyitotta az utat az ipari szereplők előtt, hogy honlapján véleményezzék a kérvényt és érveljenek a bevezetés mellett vagy ellen. Azóta hét darab levelet publikált a SEC.

Ebből a hétből a többség az ETF bevezetése ellen foglalt állást, bár igazán vehemensen csak egyetlen kommentár támadta már magát az ötletet is.

Samuel Ahn már a nyolcadik ilyen típusú Bitcoin ETF kommentárját nyújtotta be a SEC-hez. Érvrendszere szerint az ETF lehetséges elfogadása után a befektetők abban a hitben tennék pénzüket a Bitcoinba, hogy az ”matematikai függvények” és “bonyolult matematikai számítások” elvégzésével termelődik, ahogy azt a White Paperben írják. Szerinte azonban ez megtévesztő, mivel nincs szó bonyolult matematikai műveletekről, különösen nincs szó arról, hogy a matematika tudományának előrehaladásában játszana szerepet a bányászat. A két kifejezés ködösít, hiszen leegyszerűsítve pusztán egy hash lottóról van szó, ami sem bonyolult, sem szigorúan matematika, a bányagépek pedig csak várnak a nyereményre.

A legtöbb mérsékeltebb érv szerint a Bitcoinnak több mint kétes az értéke, azt a legtöbb esetben csak spekulációra használják, belső értéket nem hordoz, ezért nincs helye egy digitális eszközökre alapuló befektetési alapban.

Többen intettek kivárásra, arra, hogy az iparág felnőjön.

A publikált hét levél közül egy beszélt pozitív hangnemben a Bitcoin ETF-ről, bár ő azt hozta fel, hogy a Bitcoin gyors és olcsó küldést tesz lehetővé és ellenálló a pénzmosással és a manipulációval szemben, de ezt valószínűleg a SEC is sokat hallotta már és valószínűleg nem értenek egyet vele.

Ha tippelnem kéne, az ETF elfogadásának az esélye a publikus kommentárok megnyitásával csak zuhant és valószínűleg nem került elfogadásra a közeljövőben sem.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel