Kanadában betiltanák a kriptopénzek shortolását

Megosztom

Bár nem tartozik a legnagyobb piacok közé, a Quadriga esete óta a Kanadából érkező iparági hírekre is jobban odafigyel a világ. Mint arról mi is beszámoltunk, több százmillió dollárnyi kriptopénznek veszhetett nyoma a tőzsde tulajdonosának halála után, mivel állítólag rajta kívül senki sem ismerte az ügyfelek értékeit tároló walletekhez való hozzáférést biztosító jelszavakat.

30 napot kapott a Quadriga, hogy előkerítse az ügyfelek pénzét

A helyi tőzsdefelügyelet a napokban nyújtotta be azt a javaslatot, ami a fentiekhez hasonló botrányokat lenne hivatott megelőzni és amiben többek között a digitálisan kibocsátott eszközök shortolását és tőkeáttételes kereskedését is megtiltanák az itt működő tőzsdék számára. A cél természetesen a befektetők védelme lenne, ugyanakkor egyes tradereket nyilván érzékenyen érintene, ha eltiltanák őket a világon máshol teljesen hétköznapinak számító módszerek használatától.

A hivatal szerint a fenti módszerek mind magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy a kereskedőházak a valóban rendelkezésükre álló tőkénél nagyobb mennyiséghez engedjenek hozzáférést a traderek számára, így egy esetleges csődeljárás során könnyen fizetésképtelenné válhatnának.

Japánban is hasonló lépések bevezetését tervezik és míg egyes kriptotőzsdéken a kerekedők tőkéjük akár százszorosával is hazárdírozhatnak, a szigetország ezt négyszeres szorzóban maximalizálná.

Éltél már a cikkben említett kereskedési módszerekkel?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel