Kanadában betiltanák a kriptopénzek shortolását

spot_img

Bár nem tartozik a legnagyobb piacok közé, a Quadriga esete óta a Kanadából érkező iparági hírekre is jobban odafigyel a világ. Mint arról mi is beszámoltunk, több százmillió dollárnyi kriptopénznek veszhetett nyoma a tőzsde tulajdonosának halála után, mivel állítólag rajta kívül senki sem ismerte az ügyfelek értékeit tároló walletekhez való hozzáférést biztosító jelszavakat.

30 napot kapott a Quadriga, hogy előkerítse az ügyfelek pénzét

A helyi tőzsdefelügyelet a napokban nyújtotta be azt a javaslatot, ami a fentiekhez hasonló botrányokat lenne hivatott megelőzni és amiben többek között a digitálisan kibocsátott eszközök shortolását és tőkeáttételes kereskedését is megtiltanák az itt működő tőzsdék számára. A cél természetesen a befektetők védelme lenne, ugyanakkor egyes tradereket nyilván érzékenyen érintene, ha eltiltanák őket a világon máshol teljesen hétköznapinak számító módszerek használatától.

A hivatal szerint a fenti módszerek mind magukban hordozzák annak a lehetőségét, hogy a kereskedőházak a valóban rendelkezésükre álló tőkénél nagyobb mennyiséghez engedjenek hozzáférést a traderek számára, így egy esetleges csődeljárás során könnyen fizetésképtelenné válhatnának.

Japánban is hasonló lépések bevezetését tervezik és míg egyes kriptotőzsdéken a kerekedők tőkéjük akár százszorosával is hazárdírozhatnak, a szigetország ezt négyszeres szorzóban maximalizálná.

Éltél már a cikkben említett kereskedési módszerekkel?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img