Bitcoinbarát elnököt választott a kanadai Konzervatív Párt

spot_img

A kanadai Konzervatív Párt bitcoinpárti vezetőt választott magának, Pierre Poilievre képviselő személyében – írja a Politico. A jobboldali politikus megpróbálja majd leváltani Justin Trudeau-t, aki közel egy évtizede Kanada elnöke.

Múlt szombaton (2022. szeptember 10-én) Pierre Poilievre – aki márciusban azt mondta, hogy ha ő lesz a következő miniszterelnök, akkor Kanadát “a világ blokklánc élvonalába repíti” – megnyerte a kanadai Konzervatív Párt vezetői szavazását.

Poilievre a kampánya során többször is népszerűsítette a legnagyobb kriptopénzt, mint inflációs fedezetet. Az Ottawa környéki képviselőnek személyes befektetése is van bitcoinban.

A választáson az összes szavazat 68,15%-át sikerült megszereznie, messze megelőzve Leslyn Lewis képviselőt, legközelebbi vetélytársát. A frissen megválasztott pártelnöknek Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel kell majd megmérkőznie a következő általános választásokon, amelyre várhatóan 2025-ben kerül majd sor. Trudeau, a Liberális Párt vezetője 2013 óta tölti be Kanada miniszterelnöki tisztségét. Harmadik győzelmét 2021 szeptemberében aratta az előrehozott választáson. 

A CBC beszámolója szerint Poilievre, aki nagy kritikusa volt idén márciusban a Kanadai Nemzeti Bank 400 milliárd kanadai dollár készpénz nyomtatásának, már akkor így nyilatkozott:

“A kormány tönkreteszi a kanadai dollárt, ezért a kanadaiaknak meg kell adni a szabadságot, hogy más pénzt használjanak, például bitcoint. Kanadának kevesebb pénzügyi ellenőrzésre van szüksége a politikusok és a bankárok részéről, és több pénzügyi szabadságra az embereknek. Ez magában foglalja a kriptovalutákat, az okos szerződések és a decentralizált pénzügyek birtoklásának és használatának szabadságát is.”

https://twitter.com/BitcoinMagazine/status/1568965789163704323

Azt is megemlítette korábban, hogy ha megválasztják miniszterelnöknek, akkor “legális marad a kripto és el fogja utasítani a kínai típusú elnyomást“. Megígérte, hogy önkéntes alapon fog együttműködni a tartományokkal “a szabályok összehangolása érdekében a különböző joghatóságok között“.

“Itt az ideje annak, hogy a kanadaiak visszavegyék az irányítást a pénzük és az életük felett és Kanadát a világ legszabadabb országává tegyék.”

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

/cryptoglobe, beincrypto, u.tuday, politico, cbc/

A kanadai hatóságok is bekeményítenek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img