Ez történt ma | óriási kínai tőke áramolhat a jóváhagyásra váró hongkongi spot Bitcoin ETF-ekbe

spot_img

Az igazságügyi miniszter fog dönteni Kwon kiadatásával kapcsolatban

A podgoricai legfelsőbb bíróság április 10-i nyilatkozata szerint, a montenegrói igazságügyi miniszter fogja meghozni a végső döntést Do Kwon kiadatásával kapcsolatban. A döntés azután született meg, hogy a montenegrói legfelsőbb bíróság jóváhagyta a jogszerűség védelmére irányuló kérelmet egy alacsonyabb szintű bírósági határozattal szemben, amely lehetővé tette volna a kiadatást Dél-Koreának. Április 5-én az USA-ban ítéletet hozott az esküdtszék, miszerint Do Kwont és a Terraform Labs-t felelősnek találta az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet által indított polgári peres eljárás részeként.

El Salvador tokenizált finanszírozási kört indított

El Salvador az El Salvador Hotel Project építési költségeinek fedezésére tokenizált finanszírozási kört indított. A szállodaprojektet a Bitfinex Securities vezeti az Inversiones Laguardia S.A. de C.V.A fejlesztővel együtt. A cél 6,25 millió dollár összegyűjtése, amit a fejlesztő által kibocsátott HILSV elnevezésű tokenen keresztül kívánnak összeszedni. A minimális befektetési összeg 1000 USDT. A token a Bitcoin L2 hálózaton, a Liquid Network-ön lesz kibocsátva és ott is lesz kereskedhető. 

Akár azonnal USDC-re lehet váltani a BlackRock BUIDL alapját az Ondo Finance felületén

A Circle csütörtökön új intelligens szerződéses funkciót vezetett be, amely azonnali átváltási lehetőséget kínál (USDC-to-BUIDL funkció) a BlackRock BUIDL alapjából USDC-re időszaktól függetlenül. Az új funkciót az Ondo Finance felületén tesztelték. A kísérleti váltás során 250 000 dollár értékű BUIDL tokent váltottak át USDC-re. A BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund alapban, amelyet a Securitize tokenizációs céggel hoztak létre, készpénzt, amerikai kincstárjegyeket tartanak. Ha valaki az alapba fektetne be az Ethereum hálózaton futó BUIDL token segítségével teheti meg, amely ráadásul naponta fizet kamatot a tokentulajdonosoknak. A BUIDL-ről itt írtunk korábban.

Korlátozni akarják egy kanadai tartományban a bitcoinbányászok villamosenergia felhasználását

A kanadai British Columbia tartomány arra törekszik, hogy szabályozza a kriptobányászok villamosenergia felhasználását. Josie Osborne, energiaügyi, bányászati és innovációért felelős miniszter csütörtökön nyilatkozta, hogy a tartomány azon dolgozik, hogy megoldja és kezelje a kriptobányászok magas energiafogyasztását a régióban, ami nagyon kevés munkahelyet és gazdasági lehetőséget teremt náluk. A minisztérium nyilatkozata szerint a törvénymódosítás lehetővé tenné a kormány számára, hogy megtiltsa vagy korlátozza a kriptobányászok villamosenergia használatát, amit az ágazat ellenőrizetlen növekedésével magyaráznak. 2022 decemberében már egyszer a tartományban 18 hónapra 21 új bányászprojektet ideiglenesen felfüggesztettek, amelyek összesen évi 11 700 gigawattóra energiát igényeltek volna.

Óriási tőke áramolhat a közelgő hongkongi spot Bitcoin ETF-ekbe

Iparági hírek szerint Hongkongban is jóváhagyhatják hamarosan a spot Bitcoin ETF-eket. A szingapúri székhelyű Matrixport szerint, a kínai befektetők dollár milliárdokat mozgathatnak majd át a hongkongi tőzsdén jegyzett spot Bitcoin ETF-ekbe a Stock Connect programon keresztül. A Southbound Stock Connect program lehetővé teszi a minősített kínai befektetők számára, hogy hozzáférjenek a Hongkongban jegyzett elfogadható részvényekhez. A becslések 25-70 milliárd dollárnyi tőkét emlegetnek.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Figyelem! A cikkben található tartalmat ne tekintsd befektetési tanácsadásnak. Mielőtt befektetnél alaposan járd körbe a témát, és csak annyit kockáztass, amennyinek az elvesztése nem okoz anyagi, illetve lelki terhet.

Bitcoin Runes: két hét múlva jelentősen drágulhatnak a bitcoin tranzakciók

/cointelegraph, cryptopolitan, beincrypto, coindesk, criptonews

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img