Felelősnek találta az esküdtszék Do Kwon-t és a Terraform Labs-t az elkövetett csalásokért

spot_img

Az esküdtszék megállapítása szerint a Terraform Labs és társalapítója, Do Kwon felelős a befektetők megtévesztéséért az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete által indított polgári perben.

A SEC végrehajtási igazgatója, Gurbir Grewal április 5-i közleményében úgy nyilatkozott, hogy New York déli kerületének amerikai kerületi bíróságán az esküdtek rövid tanácskozás után Kwon-t és a Terraform-ot felelősnek találták a polgári végrehajtási ügyben. A SEC per március 25-én kezdődött Kwon jelenléte nélkül, akit még Montenegróban tartanak őrizetben a kiadatási eljárások keszekuszasága miatt. 

Részlet az esküdtszék ítéletéből (forrás: courtlistener)

Grewal arra hivatkozott, hogy a Terraform szabályozó hatóságnál való regisztrációjának a hiánya “nagyon is valós következményekkel” járt a befektetőkre nézve. A tárgyalás során a SEC ügyvédei a platformot egy “kártyavárhoz” hasonlították, és azt állították, hogy a vállalat és Kwon hazudott a befektetőknek.

“Elégedettek vagyunk a mai esküdtszéki ítélettel, amely szerint a Terraform Labs és Do Kwon felelős a kriptocsalásért. A Terraform Labs és Kwon megtévesztette a befektetőket a kriptoeszköz-értékpapír és az úgynevezett algoritmikus stabilcoin, a Terra USD stabilitásával kapcsolatban, továbbá megtévesztették a befektetőket azzal kapcsolatban, hogy egy népszerű fizetési alkalmazás a Terraform blokkláncát használta a fizetések feldolgozásához és elszámolásához” – mondta Grewal. 

Az április 5-én benyújtott ítélet szerint az esküdtek hat vádpontban találták felelősnek Kwon-t és a Terraform-ot. Azt is megállapították, hogy a platform “gondatlanságból” hamis és félrevezető kijelentéseket tett a TerraUSD (UST) és a LUNA kapcsán.

“Nagyon csalódottak vagyunk az ítélet miatt, amelyet véleményünk szerint nem támasztanak alá a bizonyítékok. Továbbra is fenntartjuk, hogy a SEC-nek egyáltalán nincs jogi felhatalmazása az ügy megindítására” – mondta a Terraform Labs szóvivője a Cointelegraph-nak.

A SEC becslése szerint a befektetők több mint 40 milliárd dollárt veszítettek a TerraUSD és a LUNA összeomlásán. A SEC polgári pénzügyi szankciókat és végzést is kér Kwon és a Terraform Labs kizárására az értékpapírpiacból. 

Olvasd el ezt is:

Azonban továbbra sem világos az, hogy az ítélet mit jelenthet Kwon montenegrói kiadatására nézve. Ugyanezen a napon, április 5-én ugyanis az ország legfelsőbb bíróságának döntése nyomán ügyét visszaküldték egy alacsonyabb szintű bírósághoz, hogy eldöntsék, engedélyezik-e a kiadatását az Egyesült Államoknak vagy Dél-Koreának, mindkét országban büntetőjogi vádakkal kell szembenéznie.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

A SEC szerint a Terraform Labs kártyavárat épített

/cointelegraph, reuters, sec/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img