Letartóztatási parancsot adtak ki Do Kwon, a Terra társalapítója ellen

spot_img

A dél-koreai bíróság elfogatóparancsot adott ki Do Kwon (igazi nevén Kwon Do-hyeong), a Terraform Labs társalapítója ellen. Ahogy arról már korábban a Kripto Akadémia is beszámolt, májusban a LUNA és az UST összeomlását követően globális csődhullám söpört végig többek közt a kriptokölcsön piacon is.

A szöuli bíróság elfogatóparancsot adott ki Do Kwon és öt másik személy ellen olyan vádak alapján, amelyek között az ország tőkepiaci törvényének megsértése is szerepel – derül ki a Bloomberg jelentéséből. A Digital Today szerint a dél-koreai ügyészek segítséget kérhetnek az Interpoltól a vezérigazgató letartóztatása érdekében. Az elfogatóparancs egy évig érvényes.

A hírről elsőként a Chosun dél-koreai újság számolt be. A cikk szerint az elfogatóparancsot a Szöuli Déli Kerületi Ügyészség Pénzügyi Értékpapír Bűnözésekkel foglalkozó közös nyomozócsoportja (Dan Sung-han igazgató vezetésével) és a kettes számú Pénzügyi Nyomozó Osztály (vezetője Chae Hee-man főügyész) adta ki.

Mind a hat személy Szingapúrban tartózkodik – közölte az ügyészség. Do Kwon nem válaszolt még egy kommentárt kérő e-mailre sem.

A Terra megsemmisülése után nyomozást indítottak el Dél-Koreában és az Egyesült Államokban is. Júliusban az ügyészek razziát tartottak a Terraform Labs társalapítójánál, Daniel Shin otthonában a TerraUSD összeomlása mögött meghúzódó illegális tevékenységek vádjával.

Kwon még korábban mondta azt, hogy együttműködik a hatóságokkal, ha eljön az ideje. A Coinage kriptomédia startupnak adott interjújában, amelyben a börtönbüntetés lehetőségét is felvetették, Kwon azt nyilatkozta: “Az élet hosszú”.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance és az FTX szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Milliárd dolláros lyuk helyett közel három milliárdos hiány a Celsiusnál

/the block, cryptonews, coindesk, bloomberg, cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img