Váratlan fordulat történt Do Kwon kiadatásával kapcsolatban

spot_img

A montenegrói Fellebbviteli Bíróság törvénysértésre hivatkozva ismét hatályon kívül helyezte a bíróság döntését, amelynek értelmében az Egyesült Államoknak adták volna ki a Terraform Labs egykori alapítóját. A március 5-i fejlemény újabb csavart jelent az ügyben, Do Kwon egyelőre még Montenegróban marad.

Korábbi cikkünkben is beszámoltunk róla, hogy február 20-án a podgoricai legfelsőbb bíróság jóváhagyta Kwon kiadatását az Egyesült Államoknak, hogy az általa elkövetett bűncselekmények miatt az amerikai igazságszolgáltatással nézzen szembe. A fellebbviteli bíróság azonban a büntetőeljárási rendelkezések jelentős megsértését állapította meg a helyi jogalkotási kereteken belül, megkérdőjelezve a kiadatási kérelem jóváhagyása mögött álló alapvető indokokat.

A Fellebbviteli Bíróság közleménye rámutat a levélkérelmek érkezési sorrendjével kapcsolatos döntő tényekre vonatkozó egyértelmű és érvényes indokok hiányára, kétségbe vonva a kiadatási eljárás integritását. A határozat azokra a nemzetközi jogi akadályokra és bonyodalmakra is kitér, amelyekkel a montenegrói bíróságoknak kellett szembesülniük a kétoldalú kiadatási kérelmekben megfogalmazottak kapcsán.

Kapcsolódó cikkek:

Kwon kiadatását mind az Egyesült Államok, mind pedig Dél-Korea is kérvényezte. A jogi procedúra során a montenegrói fellebbviteli bíróság 2023 decemberében hatályon kívül helyezett már egy korábbi határozatot, amely jóváhagyta Kwon kiadatását, és újratárgyalást rendelt el a podgoricai bíróságon. A bíróság szerint a történetet tovább fogja bonyolítani a Terraform Labs, a Terra blokklánc mögött álló szervezet háttere is.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Ez történt ma | ismét rekordot döntött a BlackRock bitcoin alapja

/cryptointelligence/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img