Bitcoin Runes: két hét múlva jelentősen drágulhatnak a bitcoin tranzakciók

spot_img

Két hét múlva, a tervek szerint április 20-án fog elindulni egy új Bitcoin alkalmazás, ami jelentősen megdrágíthatja és lelassíthatja a tranzakciók feldolgozását.

A Bitcoinon működő NFT-k, vagyis az Ordinals a tavalyi év egyik nagy sikere lett, ami több ehhez kapcsolódó kriptovaluta és gyűjthető kollekció indulását tette lehetővé. Mindez azonban nem nyerte el az Ordinals alkotójának tetszését, ugyanis az induló tokenek között volt az ORDI is, ami ugyan milliárd dolláros piaci részesedésig nőtt, de mégsem volt más, mint egy valaki más által indított mémcoin, aminek semmi köze nem volt az eredeti Ordinals projekthez.

“Az indított Ordinals (BRC20) coinok 99.9%-a mém és átverés és ezek aligha fognak eltűnni.”mondta Casey Rodarmor arról, hogy mi szükség van a Runes létrehozására.

A Runes új funkciói között például megtalálható a minimum 13 karakter hosszúságú ticker név (az ennél rövidebbeket csak fokozatosan, a következő 4 év során fogják engedélyezni), így egyelőre nehezebb lesz lefoglalni és átverésre használni az olyan jól csengő 3-4 karakteres neveket, mint például az ORDI, vagy a PEPE.

A RUNE első hivatalos tickerje az UNCOMMONGODS lesz. A tickerek maximális hosszúságát a fejlesztő 28 karakterben határozta meg.

Az Ordinals tavalyi indulásakor több ezer NFT-t és tokent generáltak a Bitcoin hálózaton, ami jelentősen megdrágította és lelassította annak működését. Rodarmor szerint a Runes sokkal kisebb megterhelést fog jelenteni a blokkláncra, azonban ha egy új és felkapott dologként a rúnák lesznek a következő hetek/hónapok új slágerei, még az ígért és csökkentett “blokklánc lábnyommal” is érezhető hatást gyakorolhatnak a hálózat működésére.

Bitcoin átlagos tranzakciós díjak alakulása. Balra az Ordinals hype első hullámának, novembertől a második hullámának hatásai láthatók

Ha valaki esetleg több Bitcoin tárcával is rendelkezik és ezek között szeretne valamilyen átcsoportosítást, tranzakciókat végrehajtani, azt javasoljuk, hogy azokat még a Bitcoin Runes indítása előtt végezze el.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Válaszd ki a legjobb kripto kereskedőket és vedd ki a részed a 30 000 dolláros nyereményalapból

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img