Elfogadta az Országgyűlés a kriptovalutákról szóló törvényt

spot_img

Négynapos ülést tart a héten az Országgyűlés, amelynek részeként a szerdai napon megszavazták a képviselők a kriptoeszközök piacáról szóló törvényt 146 igen, 5 nem szavazattal és 30 tartózkodás mellett.

A törvényjavaslatot még márciusban jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium, a kriptovalutákat szabályozó európai (MiCA) törvények magyarországi jogrendbe való átemelésére, amire társadalmi egyeztetést is kiírt.

Fónagy János, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkára korábban a úgy nyilatkozott a jogszabályról, hogy az ki fog terjedni a kriptoeszközök magyarországi kibocsátására, nyilvános ajánlattétel keretében történő kínálatára, bevezetésére a kereskedésre, a kriptoeszköz-szolgáltatásokra és a felügyeleti feladatokra.

Ezt is olvasd el:

A kriptoeszközök osztályozása az uniós rendelethez igazodik, ezért megkülönbözteti az eszközalapú tokeneket, az elektronikuspénz-tokeneket, továbbá azokat a kriptoeszközöket, amelyek az előbbi kettő kategória egyikének sem felel meg. A felügyeleti feladatokat a Magyar Nemzeti Bank fogja ellátni a szabályozás értelmében (MTI).

Az egységes európai kripto törvényt 2023. áprilisában szavazták meg, a benne foglalt pontokat 2025. januárjától kell az Európai Unió tagállamainak betartania. Aki szeretné végignézni a tegnapi parlamenti közvetítést, ezen a linken megteheti.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Itt a törvényjavaslat, társadalmi egyeztetés indul a kriptovaluták magyarországi bevezetéséről

/MTI, index, economx/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img