Megkezdődött a Voyager hitelezők kártalanítása

spot_img

A Voyager Digital elkezdte a hitelezők kártalanítását és a vállalat pénzügyi helyzetének a helyreállítását, aminek keretében első körben 484,35 millió dollár kerül kifizetésre és felhasználásra. A csődbe ment hitelező ehhez az összeghez az FTX-szel, a Three Arrows Capital-al (3AC), valamint az igazgatói és tisztségviselői biztosítási igényekkel kapcsolatos egyezségek révén jutott. 

A Voyager Digital a pénzügyi összeomlását követő vagyon visszaszerzési eljárásról és a hitelezők kártalanításáról szóló átfogó jelentésében (amelyet az Egyesült Államok New York déli körzetének csődbíróságához nyújtott be) tette közzé, hogy a követelt pénzeszközök többsége, nagyjából 450 millió dollár és az FTX-szel kötött megállapodásból származik.

Részlet a bírósági tárgyalás irataiból (forrás)

A Voyager 2022 júliusában nyújtotta be a 11. fejezet szerinti csődeljárást, néhány héttel az FTX csődje után, majd ezt követően 2023 októberében az Egyesült Államok Árutőzsdei Határidős Kereskedési Bizottsága (CFTC) és a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (FTC) párhuzamos több pert is indított a Voyager korábbi vezérigazgatója, Stephen Ehrlich ellen hamis és félrevezető állításai miatt.

Ezt is olvasd el:

Az egyezségek révén megszerzett összeg a kamatokkal együtt a Voyager hitelezői által követelt összegnek csak a 25%-át teszi ki, ami várhatóan hamarosan kifizetésre kerül. A vagyonfelügyelő arra számít, hogy az elkövetkező években további kifizetéseket fognak teljesíteni, amint az eszközök eladásra és a további peres ügyek rendezése kerülnek. Emellett a Voyager 2023 novemberében 1,65 milliárd dolláros pénzbeli kártalanításban állapodott meg az FTC-vel.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Meghiúsult a Voyager felvásárlása

/cointelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img