Figyelmeztetést kapott, tőzsdefelügyeleti eljárás indulhat az Uniswap ellen

spot_img

A legnagyobb decentralizált kripto tőzsde alapítója tájékoztatott, hogy figyelmeztetést kaptak az amerikai tőzsdefelügyelettől. A “Wells Notice” néven ismert dokumentumot közvetlenül azelőtt szokták kézbesíteni, hogy eljárás indulna a címzett ellen. A Wells egy utolsó felszólítás arra, hogy a jogsértő működéssel vádolt személy, vagy vállalkozás magyarázatot adjon a tevékenységére.

A felügyelet szerint az Uniswap nem regisztrált értékpapír kereskedési tevékenységet folytat. Az Uniswap szerint a vádak tévesek, mert egy korábbi, Coinbase ellen folyó eljárás során azt már megállapította egy amerikai bíróság, hogy a privát kripto tárcák használata nem törvénysértő, a Uniswap pedig csak a privát tárcák közötti kapcsolat létrehozásában segít és ezzel nem valósít meg semmilyen tényleges, törvények által meghatározott tőzsdei tevékenységet.

A felügyelet képviselői szerint ez csak játék a szavakkal, az Uniswap azonban jelezte, hogy küzdeni fog és bízik benne, hogy a bíróság neki ad igazat.

Azt még nem lehet tudni, hogy az Uniswap saját kriptovalutáját, az UNI-t is említette-e, és értékpapírnak minősítette-e a Wells dokumentum. Az Uniswap éppen most, áprilisban készült aktiválni a “fee switch-et”, amivel az oldal bevételeit kezdték volna el szétosztani az UNI token stakerek között. Az eljárás tükrében kérdésessé válhat a funkció bevezetése.

Az Uniswap a legtöbb fontos mérőszám szerint az első számú decentralizált tőzsde. Az elmúlt évek során több mint 2000 milliárd dolláros forgalmat bonyolított, utalásonként átlagosan 0.3%-os jutalékért cserébe.

Uniswap havi bevételek (millió dollár)

Az amerikai tőzsdefelügyelet az elmúlt hetekben eljárást jelentett be a Coinbase és a KuCoin ellen, tavaly év végén pedig a Bybit kapcsán kezdett adatgyűjtésbe.

Az ázsiai kripto közösségben terjedő információk szerint az OKX-nél is számíthatnak valamire. Belső források szerint a tőzsde vezetése márciusban arra utasította a nemzetközi jogi csapatát, hogy minden erőforrásukkal az amerikai szárny munkáját támogassák és minden más feladattal csak ezután foglalkozzanak.

Az Uniswap vezetője arra számít, hogy a felügyelet a tegnapi figyelmeztetést követően hamarosan ténylegesen eljárást indít ellenük és hogy a pereskedés több éven át elhúzódhat. Az Uniswap token a tegnap este 6 órakor közzétett tájékoztatás után 20%-ot vesztett az értékéből.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img