Liquid Staking Kriptovaluta és DeFi Innováció 

spot_img

A kriptovaluta piac innovációi folyamatosan növelik az ágazatba irányuló befeketéseket. A decentralizált pénzügyi (DeFi) platformokon letétbe helyezett összeg meghaladja a 80 milliárd dollárt.

A liquid staking egy újabb koncepció, ami okos lehetőségeket kínál a digitális eszközök felhasználására. Lehetőséget ad arra, hogy további hozamot szerezzünk, miközben a letétbe helyezett összeget is szabadon felhasználhatjuk. A hazánkban betiltott Fairspin kaszinó szerint az alábbi lehetőségek rejlenek a DeFi legújabb területében.

Mi az a liquid staking?

A liquid staking lehetővé teszi, hogy további hozamot szerezzünk, miközben a letétbe helyezett összeget is szabadon felhasználhatjuk.

Az liquid stakingben résztvevők letétbe helyezhetik tokenjeiket, amiért cserébe egy liquid staking tokent (LST) kapnak, amivel szabadon lehet rendelkezni, lehet vele kereskedni vagy fel lehet használni különböző decentralizált pénzügyi (DeFi) platformokon, ahol kölcsönbe adhatók, vagy fedezetként is felhasználhatók.

A hagyományos stakingel szemben, ahol az eszközöket általában egy meghatározott időszakra zárolják, a liquid staking megszünteti az időbeli korlátokat, növeli a tőkehatékonyságot, szabad hozzáférést biztosítva a felhasználó saját tőkéjéhez. A hagyományos stakingről a liquid stakingre való áttérés fontos változást és új lehetőségeket jelent az eszközök szabad felhasználásának területén.

A liquid staking piac

A liquid staking piac folyamatosan növekszik, fő színhelye jelenleg az Ethereum. Néhány fontosabb statisztika:

Hogyan Működik a liquid staking?

A liquid staking lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Proof of Stake (PoS) rendszerben stakeljék a tokenjeiket, és jutalmat kapjanak ezért. Íme egy egyszerűsített magyarázata annak, hogyan működik:

  1. Kripto staking: A felhasználók beutalják a tokenjeiket egy liquid staking szolgáltatóhoz. Ezek a szolgáltatók a felhasználók nevében stakelik a tokeneket egy PoS blokklánc hálózaton.
  2. Liquid stakingi: Cserébe a stakinre benyújtott tokenekért a szolgáltató egy másik tokent ad ki a felhasználóknak . Míg az eredeti tokenek stakelve vannak és ezért hozamot szereznek, a felhasználók a bizonylati tokenekkel szabadon rendelkezhetnek és végezhetnek a DeFi piacokon kereskedési, kölcsönadási, kölcsönvételi vagy más pénzügyi tevékenységeket anélkül, hogy le kellene mondaniuk a staking jutalmakról
  1. Visszaváltás és a staking megszüntetése: A bizonylati tokeneket általában bármikor vissza lehet váltani az eredeti tokenekre. Ha a felhasználó úgy dönt, hogy megszünteti a stakinget, akkor a liquid staking tokeneket visszaadja, az eredeti stakingben elhelyezett összeg és az azért járó staking jutalmak pedig visszakerülnek a tárcájába.

A liquid staking mechanizmusa

A liquid staking szívében két lényeges technológia található: okos szerződések és staking poolok. Az okos szerződések automatikusan, az előre megadott megadott feltételek szerint kezelik a letébe helyezett összegeket.

Amikor egy felhasználó úgy dönt, hogy részt vesz a liquid stakingban, eszközeit egy okos szerződésben zárolják. Ezek a szerződések automatizálják a staking jutalmak felosztását, biztosítva a folyamat integritását és megbízhatóságát.

A staking poolok összegyűjtik az összes résztvevő kripto eszközeit, lehetővé téve számukra, hogy kollektíven részt vegyenek a staking folyamatban. Ez a mechanizmus folyamatos támogatást is biztosít az adott blokklánc hálózatnak, növelve annak biztonságát.

A liquid staking tokenek megoldják a hagyományos stakingbe zárt eszközök problémáját, és megtartják azok eredeti értékét. Például az Ethereum platformon a liquid stakingi tokenek az hálózat fő kriptovalutájának, az Ether (ETH) értékéhez vannak kötve, így a felhasználók megőrzik befektetésük eredeti értékét és felhasználhatóságának rugalmasságát.

A liquid staking előnyei

A liquid staking fő előnyei közé tartozik:

  • Hozzáférhetőség: A liquid stakingel a felhasználók stakelhetik a kriptoeszközeiket,  emellett szabadon fel is használhatják azokat. Ez a rugalmasság lehetővé teszi, hogy egyszerre több befektetési lehetőséggel is éljenek.
  • Hasznosság: A liquid staking tokenek sok helyen felhasználhatók a DeFi világban. Kikölcsönözve őket akár több hozam is szerezhető velük, mint az egyszeri,  szimpla stakelésért.
  • Magasabb jövedelem: Összehasonlítva a DeFi és a hagyományos piacokat, a DeFi sokkal magasabb megtérülést biztosíthat.

2024 márciusában bizonyos stabilcoin poolok átlagos éves kamatlába 5% és 32% között volt. Egyes DeFi protokollok több mint 200%-os éves kamatlábat is biztosíthatnak. A hagyományos megtakarítási számlák átlagos hozama ezzel szemben kevesebb mint 1%.

Ezen előnyök mellett a felhasználók részt vehetnek különleges programokban is. A Fairspin, egy megbízható iGaming platform, kivételes lehetőséget kínál és a saját liquid staking programjával és TFS Tokenjével nyitja meg az intelligens jövedelemszerzés lehetőségeit.

A TFS egy ERC-20/BEP-20 token, amelyet a felhasználók USDT (Tether) stabil érméivel együtt stakelhetnek a PancakeSwap DEX-en.

A Fairspin liquid staking állandó, biztosítva a folyamatos jövedelem lehetőségeket a felhasználók számára. A résztvevők végtelen időtartamig stakelhetik a tokenjeiket,  bármilyen időkeret nélkül.

A Fairspin TFS liquid staking program előnyei

  • Növekvő Jutalmak: A jutalom összege a platform bevételeihez van kötve. A résztvevők további TFS Tokeneket kaphatnak, amelyeket a Fairspin Bruttó Játékbefizetési Bevételeiből (GGR) fizetnek ki
  • Magasabb Szorzó: A felhasználók a staking hosszához kötött magasabb jutalom szorzót kapnak. A maximális szorzó (1) 30 nap vagy annál hosszabb idő után kerül alkalmazásra.
  • Azonnali Jutalmak: A résztvevők bármikor szabadon kivehetik a staking jutalmaikat., lehetővé téve a felhasználók pénzügyi önrendelkezését.

A liquid staking a kriptovaluta innováció legújabb mérföldköve, ami áthidalja a likviditással kapcsolatos problémák és a digitális eszközök szabad felhasználása közti nehézségeket.

A több szempontból előnyökkel és olyan exkluzív lehetőségekkel, mint a Fairspin TFS stakelése, a liquid staking nem csak egy múló trend. Egy fenntartható pénzügyi eszköz, amely növeli DeFi-n belül elérhető jövedelemet. Stakelj TFS-t  és bizonyos időszakokban szerezz évente akár 500%-os megtérülést.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img