Meghiúsult a Voyager felvásárlása

spot_img

Felmondta a Binance.US a Voyager Digital eszközeinek felvásárlásáról szóló üzletét. A hírt mind a két fél megerősítette. A csődbe ment hitelező hivatalos twitter oldalán kiadott közleményébenkiábrándítónak” nevezte a helyzetet.

A Binance.US szerint az Egyesült Államok kiszámíthatatlan szabályozási környezete nagyban hozzájárult a szerződés felmondásához. “Az Egyesült Államok ellenséges és bizonytalan szabályozási légköre kiszámíthatatlan működési környezetet teremtett, amely hatással van az egész amerikai üzleti közösségre.

A Binance.US még decemberben állapodott meg a Voyager eszközeinek a megvásárlásáról, miután a cég, az azóta már csődbe ment FTX-el kötött megállapodása meghiúsult. Kedvező bírói döntésnek köszönhetően januárban hagyta jóvá a csődbíróság az eladására vonatkozó javasolt tervezetet. 

Ennek kapcsán februárban elkezdődtek a hitelrendezési tárgyalások az FTX és a Voyager között, majd márciusban elkezdték értékesíteni a csődeljárás keretében likvidálandó kriptoeszközöket.

Tanulj a kripto opciók kereskedéséről az OpcióGuruval és a Kripto Akadémiával. Készülj fel velünk, nézd meg mit tud a Kripto Opció Start oktatóanyagunk.

Már a kezdetek óta igyekezte megakadályozni számos hatóság a megállapodást. Először az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) ellenezte az ügyletet, majd az állami szabályozó hatóságok, az Egyesült Államok Vagyonkezelői Hivatala és több magánbefektető is. 

Az Egyesült Államokban történő külföldi befektetésekkel foglalkozó bizottság szintén közölte, hogy felülvizsgálja a tavaly csődöt jelentett hitelező által kötött üzleteket. Márciusban az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is hátráltatta a megállapodást, amely során kimondta, amíg a jogi kifogásokat kidolgozzák a megállapodást fel kell függeszteni. Úgy néz ki sikerrel jártak.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Házon belül sem ért egyet a SEC

/binance.us, voyager/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img