Megegyezett a Voyager és az FTX a követelésekről, a Binance is rárepült a maradékra

spot_img

A csődbe ment FTX és a Voyager Digital megállapodtak egy ideigelenes rendezésben az Alameda Research-t érintő 445,8 millió dolláros vitatott hitel kapcsán.

Január végén az FTX pert indított a csődbe ment kriptohitelező ellen. Az FTX visszakövetelte a Voyagernek már kifizetett hitelek törlesztőit. Az FTX testvércége, az Alameda Research 249 millió dollárt és egy másik alkalommal 194 millió dollárt fizetett vissza, mielőtt 2022 novemberében csődeljárás alá kerültek volna.

Az FTX jogi képviselői azzal érvelnek, hogy a Voyagernek befizetett pénz visszaszerezhető eszköznek minősül, amit a csődeljárása során szeretnének érvényre juttatni. A beadványban azt is kérték a delaware-i csődbíróságtól, hogy osszák ki a megmentett eszközöket a tőzsde károsultjai között. 

A tegnapi bírósági beadványokból most kiderült, hogy az FTX és a Voyager ideiglenesen megállapodott, amíg a bíróság nem hoz határozatot a kérdésben. A megállapodás értelmében a Voyager megtartja az Alamedától visszafizetett 445,8 millió dollárnyi kölcsön feletti ellenőrzést mindaddig, amíg a New York-i csődbíróság nem hoz végleges és megfellebbezhetetlen végzést az ügyben. 

Emellett a kriptohitelező megtart egy másik, 5 millió dollár értékű FTX betétet is, amíg a bíróság másként nem dönt. 

A bírósági beadványokból az is kiderült, hogy a Voyager hitelezőinek 97%-a igent mondott arra az üzletre, aminek keretében a Binance.US-nak, a legnagyobb tőzsde amerikai ágának adják el maradék eszközeiket. Az üzlet azonban akadályokba ütközhet, mivel a szövetségi és állami szabályozó hatóságok egyelőre ellenállásukat fejezték ki.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet, majd a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma egyaránt indítványt nyújtott be az akvizíció ellen. Korábban a SEC azzal érvelt, hogy a Binance.US nem tud felmutatni 1,2 milliárd dollárt a megállapodás teljesítéséhez. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img