Megérezték az altcoin piacok a Voyager tömeges eladásait

spot_img

A csődbe jutott kriptopénz hitelező Voyager elkezdte értékesíteni a csődeljárás keretében likvidálandó kriptoeszközeit. A OnchainDataNerd jelentése szerint az elmúlt 24 órában majdnem egy billió (!) SHIB-et és más altcoinokat dobtak piacra a Voyager-nél a Binance-en és a Coinbase-en keresztül.

Amíg a piac a Silvergate csődjére összpontosított, a Voyager tömegével mozgatta az ETH, VGX, SHIB, LINK tokeneket. 

Ez 33 millió dollár értékű Ethereumot (22 200 token), 1 millió dollár értékű LINK-et, 6 millió dollár értékű VGX-et és 9 millió dollár értékű, vagyis 825 milliárd darab Shiba Inut jelent.

A tegnapi nappal a Voyager már eladta a Binance-ra és a Coinbase-re áthelyezett összeg felét – 400 milliárd SHIB-et, 4,4. millió dollár értékben.

A Voyager már három hónapja, napi rendszerességgel értékesített SHIB-et. Csütörtökig, február 9-ig a Voyager összesen 358,52 millió dollár értékű kriptót adott el, beleértve a Shiba Inut is, ezekért 407,3 millió dollárnyi USDC-t kapott. Az Arkham adatelemző által megosztott adatok szerint még mindig van 271,5 millió dollárnyi kriptója, amelyet likvidálni fog.

A SHIB árfolyama az elmúlt 24 órában – követve a piac egészét – közel 10%-ot zuhant  Ezzel elérte a 0,00000995 dolláros szintet, vagyis egy újabb nulla került a tizedesjegy mögé az árfolyamában. Ez a SHIB által elért legalacsonyabb árfolyam november eleje óta, amikor a token árfolyamát az FTX összeomlása nyomta le.

A Shiba Inu jelenlegi esésében követi a Bitcoint, amely egyik napról a másikra visszaszorult a 20 000 dolláros szint alá. A tényezők között szerepel a Silvergate csődje, az amerikai indexek eséste, az újabb kamatemelésekkel kapcsolatos aggodalmak és a tervezett amerikai villamosenergia-adó, amely keményen sújthatja a Bitcoin-bányászokat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img