Egy blokklánc mind felett: Omni Network airdrop a Binance-en

spot_img

A Binance április 17-én veszi fel kínálatába a Omni Network kriptopénzét. Az indítás kapcsán egy airdrop program is indul a váltón, de mielőtt ennek részleteibe belemennénk, lássuk mit is tud az Omni Network.

Az Omni egy Ethereum központú interoperability, vagy együttműködést segítő hálózat. Célja, hogy az Ethereumon futó valamennyi alkalmazást és hálózatot, például az összes L2 platformot (pl.: Arbitrum, Optimism, Polygon, Linea, Scroll, zkSync, Mantle, Metis, Base, stb.) egyetlen közös hálózaton keresztül tegye elérhetővé.

Az Omni által kifejlesztett megoldás feleslegessé teszi a hidak (Bridge) használatát, szabadabbá téve az ökorendszer tagjai közti átjárást és együttműködést.

Az Omni és a hozzá csatlakozó láncok

Az Omni fejlesztése 2021 márciusában indult el. A munkát több neves kripto befektető alap támogatta, akik 18 millió dollárt dobtak össze a nagy cél megvalósítására. A projekt alapítójának, Austin Kingnek a korábbi fejlesztését (Strata) korábban az XRP mögött álló Ripple vásárolta fel.

Ha az Omni sikeres lesz, a DeFi ágazat egyik legnagyobb problémájára nyújthat megoldást.

Az Ethereum alapokon futó megszámlálhatatlan lánc rendkívül széttöredezi az ökorendszer likviditását. Ahhoz, hogy a felhasználó kipróbálhassa a legjobb alkalmazásokat, akár tucatnyi különböző hálózat között kell ugrálnia és megosztania a vagyonát az ezeken létrehozott kriptovaluták között. Az Omni ezeket egy új, xERC nevű token standard szárnyai alatt tenné egységessé. A fejlesztők reményei szerint az xERC idővel az ERC20 standard utódja lehet, és már arra is kidolgoztak egy megoldást, hogy miként lehet az eddig létrehozott ERC20 tokeneket xERC-é, vagy onnan vissza ERC20-á alakítani.

A szabad likviditás alkalmazásával az egyes hálózatok, például a Mantle és a Lido Liquid Staking platformok által kibocsátott tokenek (MNT és LDO) egymással teljesen kompatibilisek és felcserélhetők lehetnek, nagy rugalmasságot és kényelmet biztosítva a platforomok közti átjáráshoz. Mindezt bármilyen más Ethereum alapú tokenek nevével behelyettesítve már érezhető az Omniban rejlő potenciál.

Az induláskor támogatott főbb hálózatok

A Binance az 52. Launchpool keretében teszi lehetővé, hogy az érdeklődők már a hivatalos kereskedés megindulása előtt szerezhessenek az OMNI tokenjeiből.

Az akció során 3.5 millió tokent, a teljes készlet 3.5%-át lehet megszerezni, BNB és FDUSD stakelésével, az alábbi megoszlás szerint.

A részvétel szabályai rendkívül egyszerűek, csak el kell látogatni a BNB vagy FDUSD staking oldalak egyikére és letétbe helyezni a megfelelő kriptopénzt.

A Binance Omni Launchpool április 13-án, szombat hajnali 02:00-tól válik elérhetővé és pontosan 4 napon át tart. A tőzsde óránként egy pillanatfelvételt készít, amik értékeit átlagolva fogják az akció végén airdroppolni a letétekért járó OMNI tokeneket. A farmolást a Launchpoolhoz csatlakozó felhasználók bármikor megszakíthatják és kikérhetik az letétbe helyezett BNB vagy FDUSD tokenjeiket.

Az OMNI tokenek kereskedése a Launchpool vége után, április 17-én 14:00-kor veszi kezdetét BTC, USDT, FDUSD, BNB és TRY ellenében.

A kereskedés indulásakor a teljes OMNI készlet 10.39%-a lesz elérhető (10 391 492 OMNI). A további kibocsátás során a piacra kerülő mennyiség egy év alatt megduplázódik, majd 2025 áprilisa után magasabb kibocsátási rátára kapcsol.

Maga az OMNI token elsősorban a hálózat gas tokenjének szerepét fogja betölteni, vagyis ha sikeres lesz, az ebben fizetendő tranzakciós díjak miatt hatalmas kereslet mutatkozhat iránta. Ezek mellett persze a már-már alapnak mondható governance (szavazati jog) és staking szerepkörök sem maradhatnak el, ám ezek mit sem érnek majd a legfőbb cél megvalósulása nélkül.

Aki rendelkezik némi BNB, vagy FDUSD tokennel és a következő napokban úgysem szeretne velük mást kezdeni, semmit sem veszít, ha már most csatlakozik a Binance Omni Network Launchpooljához, hogy már a hajnali indulástól kezdve automatikusan részt vegyen a gyűjtögetésben.

Tovább a BNB staking oldalra
Tovább az FDUSD staking oldalra

Tovább az Omni Network Launchpool hivatalos oldalára

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img