Kriptopénzügyek | hamarosan érkezik az első ausztrál spot Bitcoin ETF

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt az elmúlt napokban!

Binance

Demo számlával és valódi pénzes fiókkal is részt vehetsz a Binance ma induló játékában. A nyeremények megszerzéséhez a tőzsde legnyereségesebb kereskedőit kell kiválasztani. 

Uniswap

A legnagyobb decentralizált kripto tőzsde alapítója tájékoztatott, hogy figyelmeztetést kaptak az amerikai tőzsdefelügyelettől. A “Wells Notice” néven ismert dokumentumot közvetlenül azelőtt szokták kézbesíteni, hogy eljárás indulna a címzett ellen. A Wells egy utolsó felszólítás arra, hogy a jogsértő működéssel vádolt személy, vagy vállalkozás magyarázatot adjon a tevékenységére. 

Voyager

A Voyager Digital elkezdte a hitelezők kártalanítását és a vállalat pénzügyi helyzetének a helyreállítását, aminek keretében első körben 484,35 millió dollár kerül kifizetésre és felhasználásra. A csődbe ment hitelező ehhez az összeghez az FTX-szel, a Three Arrows Capital-al (3AC), valamint az igazgatói és tisztségviselői biztosítási igényekkel kapcsolatos egyezségek révén jutott.

Bitcoin Runes

Két hét múlva, a tervek szerint április 20-án fog elindulni egy új Bitcoin alkalmazás, ami jelentősen megdrágíthatja és lelassíthatja a tranzakciók feldolgozását.

Piaci zanza

  • A bitcoinbányászok márciusban minden idők legnagyobb havi bevételét generálták, több mint 2 milliárd dollárt kaszáltak blokkjutalmakból és tranzakciós díjakból, amivel megdöntötték a 2021 májusában felállított 1,74 milliárd dolláros egykori csúcsot. 
  • Az esküdtszék megállapítása szerint a Terraform Labs és társalapítója, Do Kwon felelős a befektetők megtévesztéséért az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete által indított polgári perben.
  • ETF-ekben a bitcoin készlet 4%-a. Az ETF-eken keresztül befektetők az év eleje óta már több mint 28 milliárd dollárt fordítottak bitcoin vásárlásra. Ehhez mintegy 15 milliárd dollár értékű kiáramlás is társult, de összességében így is netto 14 milliárd dollár értékű bitcoin talált gazdára a hagyományos piacokon.
  • Az ausztrál Monochrome vagyonkezelő cég azt tervezi, hogy elindítja az ország első spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapját (ETF), amely az amerikai termékekhez hasonlóan bitcoint fog tartani és vásárolni a kriptotőzsdékről.
  • Tavaly májusban jelent meg a Kripto Akadémia oldalán, hogy a Himalája lábánál csöndesen meghúzódó Bhután beszáll a bitcoinbányászatba. A Bloomberg szerint szűk egy év után Bhután a Bitdeer segítségével hatszorosára fogja növeli bányász kapacitását.
  • Ahogy közeledik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, egyre többen spekulálnak a sportághoz kapcsolódó tokenek potenciális növekedésére. Ezek egyike lehet a Chiliz (CHZ), ami egy blokklánc-alapú platformot biztosít a rajongói tokenek kibocsátására és kereskedésére.
  • Az FDUSD gyorsan a negyedik legnagyobb stabilcoinná vált tavalyi bevezetése óta, de ehhez kellett a Binance kriptotőzsde és a hongkongi digitális eszközökre vonatkozó átlátható szabályozás is. 
  • Ha a paraguayi törvényhozók úgy döntenek, hogy betiltják a bitcoinbányászatot, az közvetlenül érinteni fogja az iparág legális szereplőit, például a Marathon Digital-t is, amely 27 megawattnyi bányászkapacitást telepített eddig az itaipui vízerőmű közelében.
  • Négynapos ülést tart a héten az Országgyűlés, amelynek részeként a szerdai napon megszavazták a képviselők a kriptoeszközök piacáról szóló törvényt 146 igen, 5 nem szavazattal és 30 tartózkodás mellett. 
  • Ez történt pénteken: óriási kínai tőke áramolhat a jóváhagyásra váró hongkongi spot Bitcoin ETF-ekbe, a montenegrói igazságügyi miniszter fog dönteni Kwon kiadatásával kapcsolatban, El Salvador tokenizált finanszírozási kört indított és akár azonnal USDC-re lehet váltani a BlackRock BUIDL alapját az Ondo Finance felületén.

Jó, ha tudod!

5 praktikus tipp a bikapiacra, hogy maximalizáld a nyereséged

Cointhunter élő stream

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a Discord csatornánkon! Még több hírre, információra vágysz? Iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra! Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el Discord csatornánk valamennyi szobájába. Ne felejtsd el, a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozva könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img