EURO 2024: coinok a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságra

spot_img

Ahogy közeledik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság, egyre többen spekulálnak a sportághoz kapcsolódó tokenek potenciális növekedésére. Ezek egyike lehet a Chiliz (CHZ), ami egy blokklánc-alapú platformot biztosít a rajongói tokenek kibocsátására és kereskedésére.

Egy sportcsapat rajongói tokenjének birtokosai különböző extra szolgáltatásokban részesülhetnek, például szavazhatnak a csapat ügyeit érintő, kisebb fajsúlyú kérdésekben (pl.: az öltöző, vagy a csapatbusz festésére, mintázatára), vagy részt vehetnek olyan programokon, amelyek a nyilvánosság számára nem elérhetők (találkozó és vacsora a csapattagokkal, VIP jegyek, stb.)

Ezek a kis extrák a legelkötelezettebb rajongók számára sokat jelentenek, a csapatok számára pedig extra bevételi forrásként szolgálhatnak.

Ahogy közeledik az Euro 2024-es torna, a rajongói kapcsolattartó tevékenységek is fokozódhatnak, ami a rajongói tokeneket összefogó Chilliz platform token értékében is tükröződhet.

A válogatott klubbok körében ma még nem annyira elterjedt a rajongói tokenek kibocsátása, ezek terjesztésében eddig inkább a klubcsapatok voltak aktívabbak. Az európai nemzeti csapatok közül a portugál válogatott rendelkezik saját fan tokennel.

A Portugal National Team Fan token a 16. a rajongói tokenek rangsorában

Ugyancsak érdemes lehet a decentralizált kaszinó és sportfogadó oldalak környékén is szétnézni, amelyek az Euro 2024 alatt természetes módon növelhetik forgalmukat. A kategória piacvezetőjének jelenleg az Uniswapon elérhető Rollbit tekinthető.

De érdemes utána olvasni az őt követő többi versenytársaknak is. Az Arbitrumon futó WINR Protocol (WINR) például éppen most, a második negyedévben tervez terjeszkedni és a jelenleg legfelkapottabb blokkláncnak számító Solana támogatást is bevezetni, ami mellett a Coinbase (Base) és a Fantom (FTM) láncok felé való nyitást is belengették. A protokoll fejlődése szintén hozzájárulhat a coin árfolyamának növekedéséhez.

Ahogy minden kriptovaluta befeketést, úgy az EURO 2024-hez kapcsolódó narratívát is alapvetően befolyásolhatja a bitcoin viselkedése, ami jelenleg a gyengeség jeleit mutatja. Ennek figyelembevételével is érdemes kalkulálni, amikor felmérjük a vásárlást érintő kockázatokat.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img