Rohamosan nő az FDUSD kapitalizációja

spot_img

Az FDUSD gyorsan a negyedik legnagyobb stabilcoinná vált tavalyi bevezetése óta, de ehhez kellett a Binance kriptotőzsde és a hongkongi digitális eszközökre vonatkozó átlátható szabályozás is.

A FDUSD kibocsátója, a hongkongi székhelyű First Digital Trust szerdán közölte, hogy a stabilcoint az Ethereum és a BNB Chain hálózat után a Sui (SUI) blokkláncon is elérhetővé teszi natív formában. A Sui hálózaton történő kibocsátással növelni kívánják az FDUSD használatát a decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorban.

A hongkongi digitális eszköz szabályozási feltételek alapján kibocsátott FDUSD teljes egészében amerikai dollárral, amerikai kincstárjegyekkel és bankbetétekkel van fedezve, amivel az 1 dollárhoz való rögzítést garantálják. Közel egy év alatt a negyedik legnagyobb stabilcoinná nőtte ki magát az USDT, az USDC és a DAI mögött. Piaci kapitalizációja immár 3,3 milliárd dollár. 

Kapcsolódó cikkek:

A token, a Binance kereskedési promóciójából profitált sokat, miután a Paxos által kibocsátott Binance USD stabilcoint szabályozási nyomásra ki kellett vezetniük a tőzsdéről. Az FDUSD kereskedési volumene az elmúlt 24 órában meghaladta a 10 milliárd dollárt, aminek több mint 90%-a a Binance-en lévő bitcoin, ethereum és USDT spot kereskedési párokból származott a CoinGecko adatai szerint.

Miért éppen a Sui?

A Sui-t a Meta által leállított Diem kriptoprojekt fejlesztőcsapata hozta létre. A hálózat az elmúlt hónapokban szintén gyors növekedésen ment keresztül a DeFi ökoszisztémában. A Sui hálózaton zárolt összes érték (TVL) a hat hónappal ezelőtti 100 millió dollárról közel 700 millió dollárra nőtt a DefiLlama adatai alapján.

“A Sui egy feltörekvő hálózat és a DeFi tér fő támogatója. Az ő növekedésük is elképesztő volt az elmúlt egy évben, ezért szeretnénk tovább együtt növekedni velük, mint egy új stabilcoin a hálózaton” – mondta Vincent Chok a CoinDesk-nek adott interjúban.

Az FDUSD lesz az első olyan top stabilcoin, amelyet natívan lehet majd megtalálni a Sui ökoszisztémában. A Sui jelenleg 340 millió dollár értékű USDC és USDT stabilcoinnak ad otthont, amelyeket különböző hidak segítségével lehet a hálózatra eljuttatni, ami díjakkal és kockázatokkal is jár.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Szabályozott stabilcoin érkezik Hongkongból

/fdusd, coindesk/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img