Rohamosan csökken a BUSD piaci kapitalizációja

spot_img

A BUSD piaci tőkeértéke közel 14 milliárd dollárral csökkent 2022. november 15-én elért 23,49 milliárd dolláros történelmi csúcsához képest. A BUSD kapitalizációja közel két év óta először esett 10 milliárd dollár alá, köszönhetően a stabilcoin kibocsátójával szembeni szabályozói fellépésnek.

A cikk írásakor a stabilcoin piaci tőkeértéke 8,9 milliárd dollár körül alakult, ami utoljára 2021 júniusában volt a CoinGecko adatai szerint.

A Binance USD (BUSD) kapitalizációjának csökkenése (forrás: CoinGecko)

Az amerikai tőzsdefelügyelet még a múlt hónap elején kereste meg a stabilcoin kibocsátóját, a Paxos-t, befektetővédelmi törvények lehetséges megsértése miatt. A bejelentés óta bő 7 milliárd dollárral csökkent a BUSD piaci tőkeértéke.

A szabályozó hatóság a Paxos-t február 12-én arra is kötelezte, hogy állítsa le a BUSD mintelését és kibocsátását, ami valószínűleg nagymértékben hozzájárulhat a stabilcoin kapitalizációjának csökkenéséhez.

A múlt héten a Coinbase kriptotőzsde is bejelentette, hogy március 13-án törli a BUSD-t a tőzsde kínálatából, mivel a stabilcoin “már nem felel meg a listázási szabványainak“.

A BUSD 2019 szeptemberi indulása után az egyik legkedveltebb stabilcoin lett a Tether USDT és az USD Coin USDC mögött. Az összes kriptovaluta piaci kapitalizációját tekintve a BUSD jelenleg a 12. helyen áll és hétről-hétre egyre hátrébb kerül a ranglistán. 

Kriptovaluta árak piaci kapitalizáció szerint (forrás:CoinGecko)

Érdekes módon a Binance vezérigazgatója, Changpeng “CZ” Zhao egy február 14-i Twitter Space eseményen kijelentette, hogy sosem volt bullish a Binance stablecoin projektje iránt:

“Hogy őszinte legyek, a BUSD soha nem volt nagy üzlet számunkra. Amikor elkezdtük, valójában azt gondoltam, hogy a BUSD projekt kudarcot vall.”

A BUSD iránti kereslet csökkenésének ellensúlyozására a Binance nemrég közel 50 millió dollár értékű TrueUSD-t (TUSD) mintelt, mivel a tőzsde diverzifikálni szeretné stabilcoin állományát.

Kipróbáltuk a PrimeXBT-t. Bemutatónkban főleg azokat a lehetőségeket emeltük ki, amik megkülönböztetik az oldalt a többi váltótól. További részleteket itt érsz el és a PrimeXBT oldalán.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

/cointelegraph, coingecko/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img