Amazon Digital Marketplace: heteken belül indulhat az Amazon NFT piactere

spot_img

Januárban hallottunk először azokról a pletykákról, amelyek szerint NFT platform fejlesztésén dolgozhat az Amazon, a világ legnagyobb internetes áruháza. A belső körökből származó információt akkor nem hivatalosan, de több forrás is megerősítette, amihez most egy újabb adalékot jelenthetnek a TheBigWhale információi.

A WEB3 tartalmakra specializálódott ügynökség szerint már közel lehet az indulás, konkrétan április 24-én már el is rajtolhat a tokenizálást támogató platform.

Az oldal szerkesztőinek ezúttal is belső források szolgáltattak információkat. Szerintük az elmúlt hetekben már többször is elhalasztott start ellenére most már biztosnak tűnik, hogy még május előtt, valószínűleg április végén áll majd ténylegesen élesbe az Amazon Digital Marketplace. Erről az Amazon Prime 167 millió amerikai tagját külön is értesítik. (Prime: az Amazon különböző előnyöket biztosító, havi előfizetéses szolgáltatása.)

Az Amazon NFT platformja az induláskor még csak az Egyesült Államokból lesz elérhető, de idővel megnyitják majd más régiók, köztük az európai felhasználók előtt. Hogy pontosan milyen termékek lesznek itt elérhetők, azt egyelőre még nem lehet tudni. A kezdetekben állítólag 15 kollekció darabjait lehet majd megvásárolni, de később más gyűjteményekkel és funkciókkal is bővíthetik az oldalt.

Valószínűleg már nem kell sokat várnunk arra, hogy egy NFT támogatással értékesített tárgyat, például egy új cipőt a hozzá tartozó egyedi azonosítóval akár egy online térben, a kedvenc játékunkban, vagy a jövőben induló virtuális világokban is felvehessünk. Ezt megerősítik azok az ugyancsak belső forrásból származó, más híroldalak által közzétett hírek, amik szerint az Amazon már több játékfejlesztővel és blokklánc szolgáltatóval is együtt dolgozik, hogy népszerűsíteni tudja ezt az alkalmazási formát.

Az elmúlt másfél évben az olyan világmárkák, mint például a Nike és az Adidas ugyancsak bejegyeztek több olyan szabadalmat, amik virtuális ruhadarabok kibocsátását teszik lehetővé, illetve jogilag is védik a brand-ek jellegzetes logóinak digitális terekben való felhasználását.

Az NFT, illetve a hozzá szorosan kapcsolódó kripto piac fejlődésének egyik legnagyobb gátját a kezdő felhasználók integrálása jelenti. Még az ágazatban olyan népszerű és széles körben elterjedt alkalmazások, mint például a Metamask tárca használata is nagy odafigyelést kíván. Előfordul, hogy ezekhez nyúlva olykor még a több éves tapasztalattal rendelkező veteránok is hibáznak, ami anyagi veszteséget jelenthet számukra.

Az Amazon centralizált platformja egyrészt leveheti ezt a terhet a felhasználók válláról, de emellett több (száz)millió ember oktatásában is segédkezhet azzal, hogy bemutatja számukra az NFT-k működését, a felhasználásukban rejlő lehetőségeket, és a technológia teljeskörű kihasználásához szükséges eszközök, például a digitális tárcák használatát.

Szinte bármilyen szempont szerint rangsoroljuk, az Amazon egyike a világ 3 legnagyobb vállalatának. Belépésük fontos mérföldkő lesz az ágazat történetében.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Magyar válogatott focista lett a legnagyobb kripto tőzsde nagykövete

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img