5 praktikus tipp a bikapiacra, hogy maximalizáld a nyereséged

spot_img

Ebben az anyagban adunk 5 praktikus tippet, hogy helyesen járj el ezen a bikapiacon, maximalizáld a nyereséged!

Azért érdemes ezeket a gyakorlati tanácsokat meghallgatnod, mert hamarosan felezés, a piac egyre élénkebb lesz a következő hónapok során!

Ha végigolvasod, azt is megtudhatod, én melyik praktikus tanácsot tartom a legfontosabbnak!

Készíts befektetési tervet, akinek nincs terve, az nem tart sehova!

Először is, ülj le, és készíts egy befektetési tervet vagy “forgatókönyvet”, ami segít eldönteni, hogy hova allokáld a forrásaidat. Gondold át, mennyit vagy hajlandó befektetni az olyan “blue-chip-ekbe”, mint a bitcoin és az ethereum, és mennyit az altcoinokba.

Erre konkrét javaslatunk is van: 50% BTC, 25% ETH, 15% a top 25-ből, és 10% a top 25 és a top 50 közötti régióból.

Legalább 5, de legfeljebb 10 különböző projektbe fektess! Ha nincs legalább öt befektetésed, akkor túl sokat fókuszálsz egy-egy projektre, ezzel növeled a kockázatod, ha viszont több van, mint 10, akkor szétaprózod a tőkéd!

Az altcoinok esetében fontold meg, mely narratívákban látod a potenciált!

Döntsd el, hogy miben, pontosabban mikben hiszel, hiszen most különösen sok lehetőség van a piacon! AI? Second Layer? GambleFi? GameFi? Iratkozz fel, ismerd meg ezeket a narratívákat, csak ezután dönts!

Határozz meg profitcélokat – és tartsd magad ezekhez!

Az egyik legnagyobb hiba a befektetésben, ha nem tudjuk, mikor kell realizálni a nyereséget. Ez különösen igaz a kriptopénzekre, ahol az érzelmek, a közösségi média, és -ne szépítsük- a kapzsiság hajtja a piacot.

Ahogy az árak emelkednek, pontosabban lehetőleg már előtte, állíts be reális célokat a nyereség realizálására és ragaszkodj hozzájuk! Ha bizonytalan vagy abban, hol szeretnél kiszállni, akkor fontold meg a kiszállás lépcsőzetes megvalósítását, több, egymást követő árszint meghatározásával!

Például, adj el egy altcoinból 25%-ot az első árszinten, egy másik 25%-ot a második árszinten, és így tovább. Ez segíthet biztosítani, hogy realizáld a nyereséged, miközben továbbra is élvezheted az esetleges további emelkedést, feltéve, hogy az bekövetkezik. Határozz meg lépcsőzetes kiszállást magadnak, rendelj minden egyes szinthez egy konkrét árfolyamot, ha ezt elérted, akkor cselekedj, ne engedd, hogy a kapzsiság magával ragadjon!

De mielőtt továbbmennénk, egy gyors szó egy fontos ügyben. A Csak Egyet Szolgálat karitatív egyesület Budapest hatodik kerületében szociális segítő központot és nappali melegedőt üzemeltet, tucatnyi embernek segítettek már kikerülni a hajléktalanság emberhez méltatlan helyzetéből. A fiatalos szemléletű, és hatalmas, nemes munkát végző csapat most bevezeti a kripto-adományozás lehetőségét, a leírásban elhelyeztük az oldalukat, bitcoin, éter, litecoin, tether adományokat várnak. Naponta 120-160 embernek segítenek, kérlek ha tehetitek, támogassátok a munkájukat!

Fontos ragaszkodni a kiszállási stratégiához!

Elkészítetted a pénzügyi tervedet, meghatároztad azokat a feltételeket, amelyek mellett kiveszed a nyereséget a befektetéseidből. Megtervezted a kiszállási szinteket, konkrét árfolyamokkal. Ez a kiszállási stratégiád. 

De a kiszállási stratégiádat nem csak árfolyamcélokhoz, hanem “offline” célokhoz is kötheted!  Például kiveheted a pénzt, ha összegyűjtöttél elég összeget egy új autóra vagy egy nagyobb nyaralásra, bármi egyébre.

Ráadásul a kiszállási stratégiád időhöz is kapcsolódhat, nem csak a portfólió értékéhez. Például, egy fokozatos eladást időzíthetsz úgy, hogy az szabadságolási szezon kezdetével essen egybe. A lényeg, hogy tartsd magad a tervedhez, annyit nyertél, amennyit, nem ez fontos, hanem az, hogy fegyelmezetten, a saját aktuális céljaid érdekében jártál el.

Tartsd szem előtt, hogy kitűzhetsz olyan célokat is ezen a piacon, amik egy konkrét valami megvásárlásához, vagy egy cél eléréséhez kapcsolódnak. Ha ez megvan, akkor szállj ki, vedd meg amit elterveztél, a lényeg, hogy nyerj ezen a piacon!

Felkészülés a piaci ingadozásokra

A kriptopiac ismert az extrém volatilitásáról, és az erre történő felkészülés része egy megalapozott befektetési stratégiának. Bár gyakran látni az árak eszeveszett emelkedését, az esések sem ritkák. Így a befektetőknek és kereskedőknek erre is fel kell készülniük.

Ez egy pszichés játék, fel kell készülnöd arra, hogy egyik napról a másik a pénzek 30%-a elpárolog. Önmagaddal kell harcolnod, kitartónak kell lenned, ha el akarod érni a céljaidat ezen a piacon. Emlékeztesd önmaga arra, hogy a 10-20, akár 30-40%-os korrekciók teljesen természetes részét képezik ennek a piacnak, ez mindig is így volt, jó eséllyel most sem lesz másképp! Én ezt a tanácsot tartom a legfontosabbnak, hiszen tapasztalatból tudom milyen érzés, amikor az ember hirtelen sokat veszít, de ezeken túl kell lendülni, hinni kell a piacban, vagyis abban, hogy az árfolyam-céljainkat el fogjuk érni, feltéve, hogy azokat reálisan határoztuk meg.

Kívánunk mindenkinek kitartást, és sok sikert a bikapiacon!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img