Év közepén indulhat az első ausztrál spot Bitcoin ETF

spot_img

Az ausztrál Monochrome vagyonkezelő cég azt tervezi, hogy elindítja az ország első spot bitcoin tőzsdén kereskedett alapját (ETF), amely az amerikai termékekhez hasonlóan bitcoint fog tartani és vásárolni a kriptotőzsdékről.

A Monochrome nyilatkozata szerint, kérelmet nyújtott be a Cboe Australia értékpapírtőzsdéhez, hogy listázni tudja spot Bitcoin ETF termékét. A vagyonkezelő a jóváhagyást 2024 közepére, vagy az előtt várja.

A korábbi ausztrál tőzsdén kereskedett bitcoin termékekkel ellentétben a Monochrome ETF mögött ténylegesen bitcoin lesz a fedezet, ahogyan az egyesült államokbeli spot Bitcoin ETF-ek esetében is. Az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság már zöld utat adott a Monochrome kérvényének, jelenleg a Cboe Australia vizsgálja a beadványt. 

“A Monochrome spot Bitcoin ETF lesz az első spot Bitcoin ETF Ausztráliában. Arra számítunk, hogy a Cboe Australia döntése még 2024 közepe előtt megszületik” – reméli Jeff Yew vezérigazgató.

Ausztrália csatlakozása a spot bitcoin ETF-ek jóváhagyásához tovább erősítheti a bitcoint, mint befektetési eszközosztályt. Az ausztrál alap elindítása közvetlenül a Bitcoin felezés után egyrészt növelné az érdeklődést a BTC iránt, másrészt, pedig a keresleti oldalt erősítené. A Monochrome egyébként a Grayscale-hez hasonlóan rendelkezik már Bitcoin Trusttal (IBTC), amely jelenleg uralja az ausztrál piacot.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Hamarosan elérhetővé válnak a spot Bitcoin ETF-ek a Morgan Stanley és az UBS kínálatában

/bitcoin magazine, monochrome/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img