Obama vezérkari főnöke szerint a kriptopénzek jövője kétségtelenül fényes

spot_img

A Forbes beszámolója szerint Rahm Emmanuel, Chicago jelenlegi polgármestere, Obama elnök egykori vezérkari főnöke szerint a kriptopénzek elterjedése “elkerülhetetlen”, a jövőjük kétségtelenül fényes, hiszen a “trendvonalak” mind ebbe az irányba mutatnak.

Elmondása szerint nem tudja, hogy 10 vagy 20 évre van-e ehhez szükség, mindenesetre bizonyos abban, hogy eljut a világ a kriptopénzek széleskörű elterjedtségéhez. Külön hangsúlyozta, hogy a nehéz gazdasági helyzetbe került országok életében látja igazán nagy jelentőségét a kriptopénzeknek, abban, hogy kilábaljanak a bajból.

Maga Emmanuel nem birtokol kriptopénzeket, mint mondta: “a gyerekeimnek kell majd ezt kitalálni”. Nem apropó nélküliek a polgármester szavai, egy zárt körű eseményen beszélt a kriptopénzekről, melynek célja az, hogy FinTech központtá tegye az USA egyik legnagyobb városát, Chicagót.

Az esemény szervezője, David Carmen elmondása szerint a cél “a világ FinTech központjává varázsolni a várost, ehhez sok munkára van szükség”. Úgy tűnik egyelőre legalábbis nincs különösebb fókusz, Carmen felsorolosában szinte minden divatos kifejezést felhasznált, a Virtuális Valósgtól kezdve az Insuretech-en és FinTech-en át egészen a blokkláncig, hozzátéve, hogy egyesek ezek közül ezer milliárd dolláros területekké válnak, nem maradhatnak le a versenyben.

A nyilatkozatból az is kiderült, hogy Emmanuel saját bevallása szerint nem igazán érti még a kriptopénzek technológiáját, de amennyit tud róla, azok alapján nincs kétsége a jelentőségük és jövőbéli sikereik kapcsán.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img