A legnagyobb japán vasúttársaság kriptopénz elfogadást vezet be

spot_img

Japánban ütemesen, sőt, egyesek szerint exponenciálisan fejlődik a kriptopénzek területe, köszönhetően a kedvező állami szabályozásnak, az egyre-másra induló banki stablecoinoknak, és egy sor új kriptopénztőzsdének, melyek a szigetországban indultak.

A legfrissebb fejlemény szerint a legnagyobb japán vasúttársaság, az East Japan Railway Company (JR East) egy sor kriptopénz elfogadását vezeti be országszerte, az ingázók és turisták, általában ügyfelei számára egyszerűbb fizetési lehetőségeket biztosítva.

Az 1987-ben, a nemzeti vasúttársaságtól önállósodó vasúttársaság 73 000 embert foglalkoztat, mintegy 80 vállalatból áll.

Partneri együttműködésben fejlesztett “smart card” lesz a vonatozók segítéségre, ugyanis a cél érdekében a JR East befektetett egy feltörekvő kriptopénzváltóba, ezzel párhuzamosan egy különböző informatikai szolgáltatásokkal foglalkozó cég, az IIJ pedig magát a kártyát biztosítja.

Nyáron indul a kriptopénzek elfogadása, a támogatott coinok között lesz a bitcoin, a bitcoin cash, a litecoin és az ethereum is. Nem előzmények nélküli a Suica névre keresztelt smart card, már 580 000 helyen használható az országban, a kriptopénzek megjelenése előtt a készpénz és a bankkártyás fizetések összevonásával – helyettesítésével – teremtettek kényelmet sokaknak.


Suica kártya vásárlás Japánban. 

75 millió kártya van forgalomban, így a kriptopénzek bevezetésével sokakhoz juthat el az új technológia. A támogatott kriptopénzek közé szeretne kerülni a Mizuho Financial Group (MFG) is stablecoinjával, a J Coin 1:1 megfeleltetéssel működik a Japán yenhez. Úgy tűnik a tömegközlekedésben sikeresek a kriptopénzek, ahogy arról nemrég mi is beszámoltunk, az Argentin tömegközlekedési vállalat is bevezeti a kriptopénzek elfogadását.

Ha szeretnél további érdekességekről olvasni a kriptopénzek világából, csatlakozz Discord csatornánkhoz!

Az argentin tömegközlekedés hivatalos fizetőeszközévé vált a Bitcoin

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img