Közvetett kriptopénzes adózás Kanadában is

spot_img

Egy negyvenezres kisváros, a kanadai Innisfil hamarosan kriptopénzes adófizetést tesz lehetővé, egyelőre teszt jelleggel.

A teszt során egy szintén kanadai cég kriptotárcáján keresztül lehet majd ingatlanadót befizetni, az első körben csak bitcoinban, azonban ETH, LTC, BCH és XRP elfogadása is tervben van. A korábbi ohiói példához hasonlóan a beérkező kriptókat azonnal kanadai dollárra váltja a partner cég, és utalja a városi kasszába. Ohio egyébként 23 fajta adót enged így fizetni cégei számára, ennek ellenére a tavalyi évben elméletileg csak kettő darab vállalkozás élt a lehetőséggel.

A kanadai városka olyannyira nyitott az innovációra, hogy 2017 óta például egy Uber együttműködés keretében a tömegközlekedési feladatokat a cég autó végzik, költséges flotta fenntartása helyett.

Az első fecskék megjelenése az utóbbi egy évben megtörtént, az adózó szempontjából pedig nem sok jelentősége van, hogy az önkormányzat/állam megtartja-e, és későbbi felhasználásra vagy letétképzésre tárolja-e az adó formájában befolyt kriptopénzeket. Az adózó élete, mivel kriptopénzben fizet és nem realizál kereskedésből származó árfolyamkülönbözeti nyereséget, ezzel egyszerűbbé válik. Emiatt a közvetlenül az állampolgárokat célzó lehetőség nagyobb érdeklődést válthat ki, különösen az aktív kriptós közösséggel rendelkező régiókban, nagyvárosokban.

2020-tól valódi kriptós adózás jöhet Kaliforniában

Az közösség által várva-várt újabb vásárlói piac felfutása esetén lehet különösen nagy jelentősége annak, ha az ember az egyre növekvő értékű portfóliójából tudja rendezni kötelezettségeit az állam felé.

Kriptopénzekkel, árfolyamokkal vagy kereskedéssel kapcsolatos infókért, közös ötletelésért, trade tippekért csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img