Félreérthető hír dobhatta meg bitcoin árfolyamát

Megosztom

A Wall Street Journal cikke szerint, Ohio vált az Egyesült Államok első olyan államává, ami bitcoint is elfogad adófizetőitől. A megye kincstárnokának javaslatára létrehozott  Ohiocrypto.com weboldal 23 adónemben teszi lehetővé, hogy a helyiek kriptopénzben róják le járandóságaikat. A hírt a különböző weboldalak és fórumok hozzászólásai alapján sokan a bitcoin legalizálásaként értelmezték.

“Adók befizetése Bitcoinnal? Ohioban lehetséges – Az állam támogatja a technológiát, mely ugyan nagy népszerűségre tett szert, de fizetőeszközként nem ért el áttörést”

A bitcoin hivatalos elismerése (különösen az USA-ban) hosszútávon hatalmas előrelépést jelentene, erről azonban egyelőre még nem beszélhetünk. A weboldal ugyanis egy harmadik fél, a BitPay rendszerén keresztül fogadja a befizetéseket, ami dollára váltja a beérkező bitcoinokat és azt utalja át az adóhatóság számlájára. Vagyis az állam ezek után sem foglalkozik közvetlenül a kriptopénzekkel, megoldásuk viszont két érdekes csavart is ad a dolognak.

Az Egyesült Államokban a kriptopénz tranzakciók adóztatható tevékenységnek számítanak, a BitPay pedig 1% jutalékot von le a tranzakciók teljesítéséért, tehát az adó befizetése egyrészt egy olyan tranzakción keresztül valósul meg, amiért szintén adózni kell, másrészt pedig felmerül a kérdés, hogy ugyan ki fog 1%-kal többet fizetni azért, hogy adózhasson?

Jogilag tehát a bitcoin továbbra sem tekinthető törvényes fizetőeszköznek, de a WSJ cikkének megjelenését követő 5 órában (zöld nyíl) a bitcoin árfolyama $3600-tól $4100-ig emelkedett. Ez a lendület egyelőre kevésnek bizonyult a jelenlegi negatív trendből való kitöréshez.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel