Novemberi (ár)eső – összefoglaljuk a hetet

spot_img

A piac

Lassan lezárul November hónap is, az árfolyamok pedig továbbra is esnek. Hol az alja? Ezt a kérdést többször is feltettük a héten: elemzésünket a hét elejéről itt olvashatod, ha pedig balage kollégánk piaci kapitalizációt elemző videójára vetnél egy pillantást, azt itt megtehed.

Nehéz helyzetben vannak a bányászok, az ICO-k, ráadásul a sokat várt BAKKT indulását is elhalasztották.

Az ilyen pesszimista időszakokban sokan megkérdőjelezik az egész kritposzféra értelmét és lényegét, szerte az interneten meggyőződhettünk róla, hogy itt az újabb pánikhullám, amikor 5000 dollár alá csökkent a Bitcoin. A fundamentumok azonban változatlanok, mindenki megnyugtathatunk: nincs vége a Bitcoinnak, nincs vége a kriptónak és a decentralizációnak sem. Erről olvasd el összefoglalónkat:

Korunk Amazon-összeomlását nyögjük

Szabályozások

Az árak esnek, a szabályozási törekvések viszont nem csitulnak: az Egyesült Államokban a SEC a héten két ICO-t is bírsággal sújtott és elérte, hogy az alapítók értékpapírként regisztrálják be a kibocsátott tokeneket.

New York államban már a tizennegyedik virtuális valuta licenszet adták ki, ezúttal a New York Digital Investment Group-nak, ami feljogosította a befektetési csoportot, hogy kriptopénzeket őrző letéti szolgáltatást nyújtsanak intézményes ügyfeleknek.

Szintén az USÁ-ban történt, hogy a Columbia egyetem és az IBM létrehozott egy közös szervezetet, aminek egyik funkciója, hogy blokklánc startupoknak kínáljon inkubátor programokat.

Más

Még egy napig féláron kapható a Ledger Nano S fekete színben, szóval ha még nincs hardver tárcád, vagy karácsonyra ajándékoznál egyet, itt a tökéletes alkalom, hogy beszerezd. A szállítás Magyarországra is ingyenes.

Ha már karácsony: még ha rád nem is feltétlenül vonatkozik, de talán egy jót nevethetsz András cikkén, aki arra ad tippeket, hogy mitévők legyünk a karácsonyi családi vacsorákon, ha az előző ünnepi időszakban családtagunkat kriptobefektetésre szedtük rá.

Karácsonyi túlélőkészlet: Hogyan nézzünk a családtagok szemébe, akiket kripto befektetésre beszéltünk rá

Ha komolyabb olvasnivalóra vágysz, a héten írtunk a Binance történetéről és az infrastruktúra kontra alkalmazás vitához is hozzászóltunk.

A héten kijött Bizonacci új videója, ezt pedig nem lehet kihagyni. Zárjuk ezzel a hetet.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img