A fiúk a bányában (ingyen) dolgoznak

spot_img

A Bitcoin november eleje óta 44%-ot veszített hash power-éből. Ennek oka elsősorban a Bitcoin Cash háború lehet és hosszútávon valószínűleg csak egy kis megtorpanásnak fog tűnni a grafikonokon.

Sokkal komolyabb a gond az Ethereum esetén, ahol a videókártyákkal bányászókat érintheti érzékenyen az elhúzódó medve piac. Míg tavaly ilyenkor akár havi 60 dollár profitot is termelhetett egy GPU, jelenleg már nullára sem jön ki ezek üzemeltetése.

A nehézségeket pedig a bányászati tevékenységre épülő startupok is megérezhetik. A tavalyi év egyik ígéretesnek tűnő ICO-ja a Giga Watt volt, ami egy vízerőmű közelébe telepített bányász farm üzemeltetését tűzte ki célul. Az általuk kibocsátott tokenek 1-1 bányagép helyének feleltek volna meg a cég telephelyén és a tulajdonosok ezt adhatták volna el, vagy kölcsönözhették volna ki a bányászoknak. A Giga Watt azonban hétfőn csődöt jelentett és 10-50 millió dollár közötti adósságának fedezetére, alig 50 000 dollár áll rendelkezésére. A projekt tavaly nyári ICO-ja során 20 millió dollárt dobtak össze a befektetők, akik már meg is indították a tulajdonos elleni jogi eljárást.

A napokban egy bányászathoz kapcsolódó FUD videó is bejárta a netet, mely szerint Kínában tömegesen zárják be kapuikat a bitcoin bányák. Valójában csak egy lesejletezésről készült felvételt láthatunk, amin a régi ASIC gépeket hordják ki a munkaterületről.

Ha szeretnétek többet is megtudni a kriptopénz bányászatról, oldalunk blog részlegében két remek bejegyzés is született a témában, melyek közül az első a várható haszon, a második pedig a hardverek kérdéskörét járja körül.

Bányász kisokos 1. rész – Bevezető, a kezdetek

@Ap-nak ezúton is köszönjük, hogy megosztotta velünk tapasztalatait, melyet nemrég bevezetett hűségrendszerünk keretében már kriptopénzzel is jutalmaztunk.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img